دوره 30، شماره 186 - ( تیر 1399 )                   جلد 30 شماره 186 صفحات 217-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delbari Y, Mohassel Y, Bahrami Y, Kakaie E, Mostafaie A. A Review on Isolation and Identification of Endophytic Actinobacteria, Their Chemical Structure, Bioactive Compounds, and Potential Medical-Pharmaceutical Applications. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :195-217
دلبری یاسر، محصل یاسر، بهرامی یداله، کاکائی الهام، مصطفایی علی. مروری بر جداسازی و شناسایی اکتینوباکتری های اندوفیت؛ بررسی ساختار شیمیایی و فعالیت های بیولوژیکی ترکیبات و کاربردهای پزشکی- دارویی آن‌ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :195-217

در سال‌های اخیر به دلیل افزایش مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی، عفونت‌های بیمارستانی و مرگ ‌ومیر ناشی از آن‌ها افزایش چشمگیری داشته و هزینه‌های هنگفتی را بر سیستم بهداشت جهانی تحمیل کرده است. کمبود داروی موثر علیه باکتریهای مقاوم، توسعه آنتیبیوتیکهای جدید را ضروری ساخته است. اکتینوباکتریها یکی از اصلی‌ترین منابع ترکیبات زیست فعال طبیعی به ویژه آنتیبیوتیکها می‌باشند. نزدیک به دو سوم آنتیبیوتیکهای موجود در بازار منشاء اکتینوباکتریایی دارند. اکتینوباکتریهای اندوفیت که به صورت همزیست درون گیاه زندگی می‌کنند با تولید طیف گسترده‌ای از متابولیتهای ثانویه به رشد وبقاء میزبان خود کمک می‌کنند. از اینرو، شناخت و نحوه جداسازی، کشت و شناسایی سویه‌های جدید و همچنین بررسی پتانسیل آن‌ها در تولید ترکیبات ضدمیکروبی از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است. عدم پژوهش منتشر شده در این زمینه در ایران، اهمیت این مطالعه مروری را دو چندان می‌کند. هدف از این مطالعه ارائه جدیدترین شیوه‌های جداسازی اکتینوباکتریهای اندوفیت، شناسایی سویه‌های جدید و معرفی پایگاهای اطلاعاتی مربوطه می‌باشد. هم‌چنین جدیدترین سویه‌های جداشده، ساختار شیمیای 51 ترکیب جدید و متابولیتهای ثانویه و کاربردهای پزشکی- دارویی آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه نشان داد که اکتینوباکتریهای اندوفیت منبع غنی از ترکیبات ثانویه فعال بیولوژیکی با ساختمان شیمیایی متنوع میباشند که پتانسیل قابل توجهی در تولید محصولات و فراوردههای بیوتکنولوژی، دارویی و پزشکی دارند.