دوره 30، شماره 184 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 30 شماره 184 صفحات 135-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoodi A, Hosseinimehr S J, Emami S, Azadbakht M, Azadbakht M. Optimization of Colchicine Extraction from Colchicum Kurdicum (Bornm.) Stef. Corm and Evaluating Anti-Inflammatory and Anti-Oxidant Activities of the Plant Extract. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (184) :126-135
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14375-fa.html
داوودی علی، حسینی مهر سیدجلال، امامی سعید، آزادبخت مسعود، آزادبخت محمد. بهینه سازی استخراج کلشی‌سین از بنه گیاه سورنجان ایرانی (Colchicum Kurdicum (Bornm.) Stef.): بررسی فعالیت‌های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی عصاره گیاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (184) :126-135

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14375-fa.html


چکیده:   (3266 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاه سورنجان ایرانی یک گیاه تک لپه‌ای و بومی ایران می‌باشد. بنه و دانه‌های این گیاه حاوی ترکیبات فعال داروئی مخصوصا آلکالوئیدهای تروپولونی بوده که در درمان التهابات، آرتریت روماتوئید، نقرس، دردهای مفصلی و سرطان کاربرد دارد. هدف اصلی این مطالعه ایده‌آل سازی استخراج کلشی‌سین از بنه این گیاه و بررسی فعالیت‌های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی عصاره‌های آن می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، استخراج کلشی‌سین از گیاه سورنجان با استفاده از روش اولتراسوند در سیستم حلال متانل/آب (70:30) ایده‌آل سازی شده است. همچنین از روش سطح-پاسخ برای آنالیز ایده‌آل سازی استفاده شده و تاثیر 3 پارامتر زمان استخراج، نسبت حلال به گیاه و دما مورد آنالیز قرار گرفتند. در نهایت فعالیت‌های ضد التهاب و آنتی اکسیدان عصاره‌ها بررسی شدند.
یافته‌ها: شرایط ایده‌آل شامل زمان استخراج 180 دقیقه، نسبت حلال به گیاه 20 و دمای 60 درجه سانتی‌گراد بوده که باعث استخراج کلشی‌سین به میزان 0.98 ± 0.04 میلی‌گرم بر گرم بنه خشک شد. همچنین، فعالیت‌های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی عصاره‌ها مناسب بودند.
استنتاج: بر اساس این مطالعه، روش اولتراسوند بعنوان یک روش ایده‌آل برای استخراج کلشی‌سین معرفی شده که در آن  بازدهی عصاره‌گیری با زمان عصاره‌گیری، افزایش نسبت حلال به گیاه و افزایش دما بطور قابل توجهی افزایش می‌یابد.سابقه و هدف: گیاه سورنجان ایرانی یک گیاه تک لپه‌ای و بومی ایران می‌باشد. بنه و دانه‌های این گیاه حاوی ترکیبات فعال دارویی مخصوصا آلکالوئیدهای تروپولونی بوده که در درمان التهابات، آرتریت روماتوئید، نقرس، دردهای مفصلی و سرطان کاربرد دارد. هدف اصلی این مطالعه ایده‌آل سازی استخراج کلشی‌سین از بنه این گیاه و بررسی فعالیت‌های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی عصاره‌های آن می‌باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه، استخراج کلشی‌سین از گیاه سورنجان با استفاده از روش اولتراسوند در سیستم حلال آب/متانل (70:30) بهینه‌سازی شده است. همچنین، از روش سطح- پاسخ برای آنالیز بهینه‌سازی استفاده شده و تاثیر 3 پارامتر زمان استخراج، نسبت حلال به گیاه و دما مورد آنالیز قرار گرفته است. تعیین مقدار کلشی‌سین با HPLC انجام شد. در نهایت فعالیت‌های ضد التهاب و آنتی‌اکسیدان عصاره‌ها مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: شرایط ایده‌آل شامل زمان استخراج 180 دقیقه، نسبت حلال به گیاه 20 و دمای 60 درجه سانتی‌گراد بود که باعث استخراج کلشی‌سین به میزان 04/0 ± 98/0 میلی‌گرم بر گرم بنه خشک شد. همچنین، افزایش دما باعث کاهش زمان عصاره‌گیری و کاهش نسبت حلال به گیاه گردید. بیش‌ترین فعالیت‌های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی به ترتیب در عصاره‌های شماره 7 و 12 مشاهده شدند.
استنتاج: بر اساس این مطالعه، روش اولتراسوند به‌عنوان یک روش ایده‌آل برای استخراج کلشی‌سین معرفی شده است.
متن کامل [PDF 786 kb]   (4111 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb