دوره 30، شماره 184 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 30 شماره 184 صفحات 153-148 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani M, Mousazadeh N, Hakimi H, Hajihosseini F, Faghih M, Mohseni R. Relationship between Moral Sensitivity and Moral Intelligence in Nurses Working in Intensive Care Units. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (184) :148-153
دهقانی مریم، موسی زاده نوشین، حکیمی حمیده، حاجی حسینی فاطمه، فقیه مرجان، محسنی رضا. ارتباط بین حساسیت اخلاقی و هوش اخلاقی در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (184) :148-153

سابقه و هدف: پرستاران شاغل در بخشهای مراقبت ویژه در موقعیتهای بالینی زیادی جهت تصمیمگیری اخلاقی قرار میگیرند که نیازمند برخورداری از حساسیت اخلاقی و هوش اخلاقی میباشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین حساسیت اخلاقی و هوش اخلاقی در پرستاران شاغل در بخشهای مراقبت ویژه انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر، مقطعی از نوع همبستگی میباشدکه در سال 1398 در تمامی بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای آموزشی- درمانی شهر آمل انجام شد. نمونههای پژوهش 112 پرستار شاغل در بخشهای مراقبت ویژه بزرگسال بوده که به روش سرشماری انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامههای حساسیت اخلاقی و هوش اخلاقی جمعآوری و با کمک آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بین نمره کلی هوش اخلاقی وحساسیت اخلاقی ارتباط معنیداری مشاهده نشد(15/0=P و 14/0=r). در حالی که  بین نمره کلی هوش اخلاقی و بعد آگاهی از نحوه ارتباط با بیمار به عنوان یکی از زیر حیطههای حساسیت اخلاقی ارتباط مثبت و معنیداری وجود داشت(05/0>P).
استنتاج: یافتههای مطالعه نشان میدهد هر چه هوش اخلاقی پرستاران بیشتر باشد ارتباط بهتری با بیمار برقرار خواهند نمود. بنابراین به مدیران پیشنهاد میگردد که با تدوین برنامههای مناسب جهت بهبود مهارتهای ارتباطی در پرستاران موجبات ارتقاء حساسیت اخلاقی آنان را فراهم نمایند.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پرستاری