Abdolalizadeh J, Sambrani R, Kohan L, Jafari B. Effect of Heat-killed Saccharomyces cerevisiae on Growth Rate and Apoptosis in Colorectal Cancer Cells. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (189) :133-139
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14536-fa.html
عبدالعلیزاده جلال، سامبرانی روشنک، کهن لیلا، جعفری بهبود. تاثیر ساکارومایسس سرویزیه کشته شده با حرارت بر روی سرعت رشد و آپوپتوز در سلول های سرطانی کولورکتال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (189) :133-139
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14536-fa.html
چکیده: (1851 مشاهده)
سابقه و هدف: به دلیل شیوع بالای سرطان کولورکتال و عوارض جانبی متعدد در درمانهای مرسوم، استفاده از درمانهای جدید با استفاده از پروبیوتیکها مانند ساکارومایسس سرویسیه ضروری به نظر میرسد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر فرم کشته شده مخمر بر روی سرعت رشد و مسیر آپوپتوز (بیان ژن PTEN و RelA) در رده سلولی HT-29 میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی اثرات سمیت سلولی مخمر کشته شده و داروی 5-FU (کنترل مثبت) با روش MTT اندازهگیری شد. میزان بیان mRNA دو ژن مدنظـر با روش qRT-PCR مورد بررسی قـرار گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار گراف پد آنالیز شد.
یافتهها: فرم کشته شده مخمر دارای اثرات مهار رشد و القای آپوپتوز بود که از طریق کاهش بیان Rel A و افزایش بیان PTEN در رده سلولی سرطانی مشاهده شد. این تاثیرات در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنیداری داشت.
استنتاج: مخمرهای پروبیوتیک قادر به کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی کولورکتال می باشند و می توانند در القای آپوپتوز به واسطه دخالت در مسیر پیام رسانی Rel A و PTEN نقش داشته باشند.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
ژنتیک