Mohammadi Lainee M B, Darabinia M, Hashemi Soteh S M B. Healthy Generation Components on Acquisition, Application, and Transferring Values to Next Generations According to
Islamic Views and Genetics. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (183) :73-83
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14552-fa.html
محمدی لایینی محمد باقر، دارابی نیا مرتضی، هاشمی سوته سید محمدباقر. مولفه های نسل سالم از نظر دریافت، کاربرد و
انتقال ارزش ها به نسل بعد، از منظر اسلام و علم ژنتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (183) :73-83
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14552-fa.html
چکیده: (3099 مشاهده)
سابقه و هدف: واکاوی سلامت نسل به صورت تلفیقی از منظر اسلام و علم ژنتیک موضوع با اهمیتی است. نسل سالم بهمعنای همبستگی نسلی و عدم گسست یا بحران نسلی، علیرغم متفاوت بودن نسلها با یکدیگر است. این مطالعه با شناسایی نقاط و راهکارهای مشترک در دو حوزه دین و علم قصد دارد به بررسی مولفههای نسل سالم بپردازد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کیفی و به روش تحلیل محتوا از طریق سندی به انجام رسید. ابتدا متون دینی و علمی با کلید واژههای مرتبط از قبیل نسل، رحم، ذریه، طیبه، تزویج، توارث، فطرت، ژن (Gene)، ژنتیک (Genetics) و اپیژنتیک (Epigenetics) مورد کاوش قرار گرفت. سپس ﻧﺘـﺎﻳﺞ در حوزههای علمی و دینی پردازش شد و با توجه به نظریات معتبر تفسیری و مطالعات تجربی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: سلامت نسل، فرآیندی مستمر و قاعده مند است که پیش از مرحله انتخاب همسر شروع و تا بزرگسالی استمرار دارد. گزارههای دینی و یافتههای علم ژنتیک، هر یک با استدلال خاص خود در این یافته با یکدیگر همسویی دارندکه هر چند صفات والدین از طریق ژن منتقل میشود، اما تربیت و شیوه رفتاری بر سلامت نسل و صیانت از آن، نقش چشمگیری دارد.
استنتاج: از آن جایی که بهکارگیری سبکهای تربیتی خاص در مراحل پیش از انتخاب همسر، انتخاب همسر، پیش از انعقاد نطفه، دوران جنینی و بارداری، پس از تولد تا بزرگسالی، در سلامت نسل و به حداقل رساندن دخالت عامل ژنوم نابهنجار انسانی موثر است، پیشنهاد میشود این مراحل در آموزش بین نسلی مد نظر قرار گیرد.