دوره 30، شماره 184 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 30 شماره 184 صفحات 85-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noroozzadeh M, Sarahian N, Bidhendi Yarandi R, Ramezani Tehrani F. Evaluation of Cardiac Hemodynamic Parameters Following Ischemia-Reperfusion Injury in a Rat Model of Polycystic Ovary Syndrome. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (184) :73-85
نوروززاده مهسا، سراحیان ناهید، بیدهندی یارندی راضیه، رمضانی تهرانی فهیمه. بررسی پارامترهای همودینامیک قلب به دنبال آسیب ایسکمی-ریپرفیوژن در مدل موش صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (184) :73-85

سابقه و هدف: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز زنان در سنین تولیدمثل می‌باشد که با تغییرات درسطوح هورمون‌های جنسی همراه است. مطالعات نشان داده‌اند، تحمل قلب به آسیب ایسکمی- ریپرفیوژن می‌تواند تحت تاثیر هورمون‌های جنسی قرارگیرد. درمطالعه حاضر، میزان تحمل قلب در برابر آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن در مدل موش صحرایی مبتلا به PCOS در مقایسه با موش‌های صحرایی سالم (کنترل) مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: موش‌های صحرایی به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند (8 سر حیوان در هر گروه). قلب حیوانات در هر دو گروه (مدل مبتلا به PCOS و کنترل)، جدا شد و در دستگاه قلب ایزوله (لانگندورف) قرار گرفت. سپس در یک جریان رتروگرید در آئورت، با فشار ثابت (75 mmHg) توسط بافر کربس- هنسلیت، پرفیوژن قلب صورت گرفت. با استفاده از بالون داخل بطنی، یک فشار برای اندازه‌گیری پارامترهای همودینامیکی قلب، به بطن چپ وارد شد و از طریق کاتتر، سیگنال‌های قلبی به سیستم پاورلب فرستاده و ثبت شدند. سپس داده‌ها تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: قبل از ایسکمی- ریپرفیوژن، مقادیر پارامترهای همودینامیک قلب شامل ±dp/dt, HR, LVDP,RPP در حیوانات مدل PCOS در مقایسه با حیوانات کنترل افزایش داشت، اما از نظر آماری معنیدار نبود. بعد از ایسکمی- ریپرفیوژن، این پارامترها در مقایسه با گروه کنترل روند کاهشی داشتند، اگرچه این تفاوتها از نظر آماری معنیدار نبودند.
استنتاج: مقاومت قلب در برابر آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن در مدل موش صحرایی PCOS و کنترل یکسان بود. این نتیجه می‌تواند به علت نقش محافظت‌کننده قلبی هورمون‌های جنسی از جمله استروژن‌ها باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جنین شناسی