دوره 30، شماره 185 - ( خرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 185 صفحات 172-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafian L, Zamanmirabadi A, Khaleghi F. An Overview of Challenges in Producing and Consuming Transgenic Products. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (185) :154-172
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14671-fa.html
نجفیان لیلا، زمان میرآبادی علی، خالقی فاطمه. مروری بر برخی از چالش های تولید و مصرف محصولات تراریخته. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (185) :154-172

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14671-fa.html


چکیده:   (2326 مشاهده)
تولید و مصرف محصولات اصلاح شده ژنتیکی از منظر تاثیرات زیست محیطی، بهداشتی و اخلاقی، بسیار بحث برانگیز بودهاند. بیشتر این مناقشات به دلایلی از قبیل عدم اعتماد به مقامات نظارتی، دانشمندان و تصمیمگیریهای فن سالارانه بوده است. در میان تمامی این نگرانیها، مسائل حوزه سلامت و بهداشت، آلرژی زایی و مقاومت به آنتیبیوتیکها اهمیت بیشتری داشتهاند. از آنجا که بسیاری از مشکلات توسعه جامعه امروزی، از سلامت عمومی گرفته تا کمبود انرژی، آب و همچنین مشکلات اقتصادی، با نظام تغذیه مرتبط میباشند، این مقاله، ضمن پرداختن به موضوعات قابل بحث در مقوله تراریخته، به ارائه راهکارهای مفید در استفاده صحیح از این فناوری و اصلاح نگرش مردم بر تأثیرات زیست فناوری در مواد غذایی و کشاورزی و برنامههای کاربردی حال و آینده میپردازد. در این مطالعه مروری، کلیدواژههای Genetically modified plants، GMOs Safety و Health risks در پایگاه‌های اطلاعاتی Google scholar، Pubmed، Scopus، Science direct SID و Civilica مورد جست‌وجو قرارگرفت و اطلاعاتی شامل تعریف زیست فناوری، محصولات تراریخته، روشهای تکنیکی برای بررسی این محصولات، سازمانهای درگیر، منافع و معایب مصرف این محصولات، گردآوری شد. با تصویب قوانین خاص در زمینه فعالیت‌های حوزه زیست فناوری ضمن رعایت اصول ایمنی و حفاظتی پروتکل ایمنی زیستی و همچنین ایجاد سیستم ارزیابی و انتشار مداوم اطلاعات و ارتقا دانش در سطح عمومی درباره محصولات تراریخته، امکان استفاده ایمن از این فناوری فراهم خواهد شد.
متن کامل [PDF 630 kb]   (963 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb