دوره 30، شماره 191 - ( آذر 1399 )                   جلد 30 شماره 191 صفحات 65-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moshtaghi M, Asghari Ebrahimabad M J, Salayani F. Associations between Resilience and Quality of Life in Nurses: The Mediating Role of Emotional Expressivity. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (191) :53-65
مشتاقی مریم، اصغری ابراهیم آباد محمدجواد، صلایانی فائزه. رابطه بین تاب آوری و کیفیت زندگی در پرستاران : نقش میانجی ابرازگری هیجانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (191) :53-65

چکیده:   (1931 مشاهده)
سابقه و هدف: پرستاران با تنشهای زیادی روبرو هستند که میتواند تاثیری منفی بر خلق و خو، عملکرد شغلی و کیفیت زندگی آنها داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی نقش میانجی ابرازگری هیجانی در رابطه بین تابآوری و کیفیت زندگی پرستاران بود.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. شرکتکنندگان 204 پرستار شاغل بودند که در سال 1397 از بیمارستانهای امام رضا، قائم و هاشمینژاد مشهد به روش نمونه‌گیری خوشهای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. دادهها از طریق پرسشنامه تابآوری کانر و دیویدسون (CD-RISC)، مقیاس کیفیت زندگی (WHOQOL-26) و پرسشنامه ابرازگری هیجانی (EEQ) جمعآوری شدند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر استفاده شد. دادهها در نرمافزارهای SPSS و AMOS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین تابآوری و کیفیت زندگی(309/0= r) همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین کیفیت زندگی با ابرازگری هیجان مثبت (517/0= r)، ابراز هیجان منفی (361/0-= r) و ابراز صمیمیت (494/0= rرابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل مسیر حاکی از آن بود که تابآوری با کیفیت زندگی از طریق ابرازگری هیجانی مرتبط است.
استنتاج: با توجه به یافتهها، تابآوری و ابرازگری هیجانی میتوانند کیفیت زندگی پرستاران را بهبود بخشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روان پرستاری