Karam Sichani2 S, Naghsh N, Razm N. Effects of Alcoholic Extract of Peganumharmala L. on Malondialdehyde Concentration and Catalaseand Glutathione Peroxidase Activity in Mice Treated with Nanosilver Particles. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (95) :10-17
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1509-fa.html
کرم سیچانی سمیرا، نقش نوشین، رزمی نعمت الله. تأثیر عصارهالکلی اسپند بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پر اکسیداز در موش های تیمار شده با نانو ذرات نقره . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (95) :10-17
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1509-fa.html
چکیده: (13860 مشاهده)
سابقه و هدف: نانوذرات نقره با استرس اکسیداتیو به واسطه تولید رادیکال آزاد ارتباط دارد. آنتی اکسیدانها میتواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در طولانی مدت گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی و آنتیاکسیدانی گیاه اسپند (Peganum harmalaL) بر روی موشهای نر تیمار شده با نانو ذرات نقره میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه موشهای آزمایشگای نر نژاد آلبینو (25-30 گرم) به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل، گروه تزریق شده با نانو ذرات نقره ppm 500، گروه دریافت کننده عصاره اتانولی اسپند خوراکی به میزان mg/Kg/day 20 به مدت 30 روز و گروه آخر دریافت کننده نانو ذرات و خورنده عصاره اسپند با دوزهای فوق میباشد. تمامی تزریقات در 3 روز متوالی در ابتدای آزمایش به صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از دوره تیمار خون از قلب موشها گرفته و فعالیت آنزیمهای کاتالاز (CAT) سرم و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) گلبولهای قرمز و غلظت مالون دی آلدئید (MDA) سرم اندازهگیری شد.
یافتهها: در گروه تیمار شده با نانوذرات نقره افزایش معنیداری در غلظت مالون دی آلدئید و کاهش معنیدار در میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز صورت گرفت (001/0p<). همچنین عصاره اتانولی اسپند اثرات فوق را معکوس نمود به طوری که غلظت مالون دی آلدئید را کاهش و افزایش معنیداری در میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز ایجاد گردید (001/0p<).
استنتاج: در واقع میتوان عصاره اتانولی اسپند، با خاصیت آنتیاکسیدانی را به عنوان کاهش دهنده رادیکالهای آزاد حاصل از نانو ذرات نقره پیشنهاد نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |