دوره 31، شماره 197 - ( خرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 197 صفحات 110-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghian M, Moaddabi A, Yazdani Charati J, Ebrahimpour A. Comparing Postoperative Complications of Impacted Third Molar Extraction between Piezosurgery and Conventional Surgical Handpieces. , J Mazandaran Univ Med Sci. 2021; 31 (197) :101-110
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15131-fa.html
تقیان مهدی، مودبی امیرحسین، یزدانی چراتی جمشید، ابراهیم پور علیرضا. مقایسه عوارض بعد از جراحی خارج سازی مولر سوم نهفته به روش پیزوالکتریک و هندپیس معمولی. , مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (197) :101-110

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15131-fa.html


چکیده:   (3131 مشاهده)
سابقه و هدف: به طور سنتی، از ابزارهای چرخش برای جراحی استخوان استفاده می‌شد. اخیراً تکنیک‌های جدیدی مثل پیزوسرجری پیشنهاد شده است، لذا با توجه به شیوع دندان‌های نهفته و لزوم خارج سازی آن‌ها و همچنین با توجه به وجود تکنیک‌های مختلف جهت برداشت استخوان و عوارض مختص به خود، این مطالعه با هدف مقایسه عوارض بعد از جراحی خارج سازی مولر سوم نهفته به روش پیزوالکتریک و هندپیس معمولی، انجام پذیرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه کوهورت، 40 بیمار (20 مرد و 20 زن) با میانگین سنی 13/4 ± 05/22 سال به صورت تصادفی وارد یکی از گروه‌های پیزوالکتریک (گروه A) و یا هندپیس معمولی (گروه B) شده و مورد جراحی قرار گرفتند. بعد از 3 روز فراخوانده شدند و مورد ارزیابی درد، میزان باز شدن دهان و مقایسه آن با شاخص‌های نامبرده شده در ابتدای مطالعه و همچنین مورد بررسی حفره خشک قرار گرفتند. تحلیل‌های آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS25 انجام شد.
یافته‌ها: تفاوت میزان باز شدن دهان در گروه پیزوالکتریک به‌طور معنی‌داری کم‌تر از گروه هندپیس بوده است (001/0 P<). تفاوت‌های میزان درد در مردان، زنان و در کل بین دو گروه تفاوتی مشاهده نشد (05/0 P>) و بیماران گروه پیزوالکتریک رضایت بیش‌تری نسبت به عمل جراحی خود داشته‌اند. حفره خشک نیز تنها در دو بیمار که هر دو در گروه استئوتومی به روش هندپیس بودند مشاهده شد.
استنتاج: مزیت استفاده از روش هندپیس سرعت عمل و هزینه پایین‌تر تجهیزات است. اما روش پیزوالکتریک روش جدیدتری می‌باشد و راحتی بیش‌تر و تریسموس کم‌تری نسبت به روش هندپیس دارد.
واژه‌های کلیدی: درد، کشیدن دندان، جراحی
متن کامل [PDF 424 kb]   (1569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جراحي دهان وفک وصورت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb