Davoodi L, Kordi S, Azordeh M, Bahadori A, Bahrami F, Tabarestani M, et al . Seroprevalence of Human Hydatidosis and Survey of Risk Factors in Rural Areas of Qaemshahr, Iran 2019. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (190) :139-145
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15138-fa.html
داودی لطف اله، کردی شیرافکن، آزرده مظاهر، بهادری آرمین، بهرامی فاطمه، طبرستانی محمد، و همکاران. و همکاران.. شیوع سرمی هیداتیدوزیس انسانی و بررسی عومل خطر آن در مناطق روستایی شهرستان قائم شهر، سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (190) :139-145
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15138-fa.html
چکیده: (2562 مشاهده)
سابقه و هدف: هیداتیدوز یکی از شایعترین بیماریهای انگلی دنیا می باشد که در ایران نیز اندمیک است. در مناطق روستایی احتمال مواجهه بیشتری با این عفونت وجود دارد و بهدلیل اینکه تاکنون هیچ مطالعه سرمی در شهرستان قائمشهر انجام نشده بود، این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع سرمی هیداتیدوزیس انسانی و عوامل خطر آن در مراجعهکنندگان به مراکز بهداشت روستایی قائم شهر به روش سرولوژی الایزا انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی در مجموع 403 نمونه سرم جمعآوری و بعد از تکمیل پرسشنامه، بررسی آنتیبادی ضد اکینوکوکوسگرانولوزوس با استفاده از روش سرولوژی الایزا سنجیده شد. نتایج پس از ثبت در نرمافزار SPSS 24، با استفاده از رگرسیون لجستیک تجزیه تحلیل شد.
یافتهها: از نظر آنتیبادی ضد اکینوکوکوسگرانولوزوس 11مورد (73/2 درصد) مثبت بودند. از نظر مثبت بودن سرمی بین جنس، مصرف سبزیجات خام و آب غیرکلرینه، ارتباط با خاک و نگهداشتن سگ اختلاف معنیداری مشاهده نشد(05/0P>)، اما درد شکم و مصرف سبزیجات وحشی با وجود آنتیبادی ضد اکینوکوکوسگرانولوزوس ارتباط معنیداری داشتند(05/0<P).
استنتاج: میزان شیوع در این منطقه با سایر مناطق ایران مطابقت دارد. باتوجه به نتایج به دست آمده، سبک زندگی و متغیرهای موجود در روستاهای قائمشهر، مطالعات تکمیلی در دیگر مناطق مازندران که اقلیم مشابهی دارند پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
انگل شناسي