دوره 22، شماره 89 - ( خرداد 1391 )                   جلد 22 شماره 89 صفحات 102-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani Bouini N, Shojaee L, Mohammadpour Tahamtan R A. Evaluating the Effects of Mesh in Umbilical Hernia Repair for Defects Less than 1 cm . J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (89) :97-102
رحمانی بوئینی نسرین، شجاعی لیلا، محمدپور تهمتن رضاعلی. تأثیر مش در ترمیم فتق های نافی کوچک تر از 1 سانتی متر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (89) :97-102

سابقه و هدف: علی‌رغم پیشرفت‌های بسیاری که تاکنون در روش ترمیم انواع فتق‌های شکمی به‌وجود آمده ولی هنوز هم در مورد انتخاب بهترین تکنیک در ترمیم فتق‌ها اختلاف نظر وجود دارد. با توجه به میزان بالای عود در روش ترمیم Mayo این مطالعه با هدف استفاده از مش در بیماران با نقص کوچک فاشیا انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک‌سو کور بر روی بیماران 20 الی 70 سال مبتلا به فتق نافی مراجعه کننده به یک بیمارستان آموزشی ریفرال انجام شد بیماران به‌طور تصادفی به دو گروه 40 نفری، شامل گروه ترمیم با مش و گروه ترمیم به روش Mayo تقسیم شدند. نتایج درمان از نظر عود و عفونت محل عمل به‌وسیله معاینه بالینی در پایان هفته اول، ماه اول و سال اول بعد از عمل مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: درگروه ترمیم به روش Mayo از 40 بیمار مورد بررسی 7 مورد عود و 3 مورد عفونت زخم دیده شد ولی در هیچ کدام از بیماران گروه ترمیم با مش عود و عفو نت زخم دیده نشد. از نظر عود اختلاف معنی‌داری بین دو گروه وجود داشت (004/0p=)، ولی از نظر عفونت زخم اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. استنتاج: با توجه به عود بالا درگروه ترمیم به روش Mayo و وجود عوامل خطر در این افراد (چاقی ومولتی پاریته) توصیه می‌شود که در این بیماران حتی در ترمیم نقص‌های کوچک فاشیا از ابتدا از مش استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: فتق نافی، مش، ترمیم به روش Mayo
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |