دوره 31، شماره 195 - ( فروردین 1400 )                   جلد 31 شماره 195 صفحات 129-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh-Navaei R, Farshidi F, Rezai S, Hojati M, Rezai M S. Prevalence of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus in Iranian Children: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (195) :118-129
علیزاده نوایی رضا، فرشیدی فرشته، رضائی شقایق، حجتی مریم، رضائی محمد صادق. بررسی شیوع عفونت استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در کودکان ایرانی: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (195) :118-129

سابقه و هدف: استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین(MRSA) یکی از مهمترین پاتوژنهای بیمارستانی و اکتسابی از جامعه در کودکان میباشد. این مطالعه با هدف تخمین شیوع MRSA کلی در کودکان ایرانی به صورت یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز اجرا شد.
مواد و روشها: جستجوی مقالات اولیه انگلیسی و فارسی با کلیدواژههای Prevalence، Children،
methicillin resistant staphylococcus aureus (MRSA)، Iran در پایــگاههـای بیـــنالمللــــی Scopus، Pubmed،
Web of Science Google scholar و ایرانی Magiran و SID، در بازه زمانی سال 2007 تا 2019 انجام شد. ارزیابی کیفی مطالعات با استفاده از چک لیست STROBE بود. نرمافزار STSTA version 11برای تحلیل دادهها به کار برده شد.
یافتهها: از مجموع 55 مقاله جستجو شده، در نهایت 23 مقاله وارد فرایند متاآنالیز شدند. یافته ها نشان داد میزان شیوع MRSA در کودکان دارای عفونت استافیلوکوک اورئوس 22 درصد میباشد. میزان شیوع استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین در عفونتهای استافیلوکوک اورئوس اکتسابی از جامعه 17 درصد و در عفونتهای استافیلوکوک اورئوس مرتبط با بیمارستان 38 درصد است.
استنتاج: میزان شیوع استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین اکتسابی از بیمارستان و جامعه در کودکان ایرانی قابل توجه است و متخصصان اطفال باید در درمان تجربی به آن توجه کنند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عفونی کودکان