دوره 30، شماره 190 - ( آبان 1399 )                   جلد 30 شماره 190 صفحات 157-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadat Hoseini A S, Ajam Hassani A. Investigating the Effect of Earmuffs and Eyeshields on Pain Caused by Orogastric Tube Insertion among Infants in Neonatal Intensive Care Unit. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (190) :152-157
سادات حسینی اکرم السادات، عجم حسنی اشرف. تاثیر گوش‌پوش و چشم‌پوش بر درد ناشی از تعبیه لوله دهانی- معدی در نوزادان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (190) :152-157

سابقه و هدف: کاهش محرکهای محیطی مانند بینایی و شنوایی از روشهای غیر دارویی پیشنهادی برای کاهش درد است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر گوشپوش و چشمپوش بر درد ناشی از تعبیه لوله دهانی- معدی در نوزادان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که در سال 1397 در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی 76 نوزاد که به روش در دسترس انتخاب شدند و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند، انجام شد. محقق از 4 ساعت قبل از گذاشتن لوله دهانی- معدی و در خلال انجام کار، از گوشپوش و از 2 ساعت قبل از انجام پروسیجر از چشمپوش استفاده کرد. جهت ثبت اطلاعات دوربینی تظاهرات چهره را ضبط میکرد و بهطور همزمان ضربان قلب، اشباع اکسیژنی از روی مانیتور نوزاد برای 15 ثانیه در وضعیت استراحت قبل از انجام، حین و 30 ثانیه پس از اتمام کار ثبت میشد. درد در هنگام انجام رویه با استفاده از ابزار نشان گر درد نوزاد در هر دو گروه سنجیده شد. یافتهها با آزمونهای توصیفی میانگین، انحرافمعیار و فراوانی و آزمونهای استنباطی T-test و منویتنی، فریدمن، ویلکاکسون و کای اسکوئر مقایسه شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین نمره درد حین و بعد از گذاشتن لوله دهانی- معدی در گروه مداخله (حین
67/2±29/4، بعد 26/0±16/1) تفاوت معناداری با گروه کنترل (حین 80/1±11/9، بعد 55/2±24/4) داشت (001/0= P).
استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه، استفاده از گوشپوش و چشمپوش برای کاهش درد قبل از گذاشتن لوله دهانی- معدی پیشنهاد میشود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 7N20101113005163IRCT
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پرستاری