دوره 22، شماره 95 - ( آذر 1391 )                   جلد 22 شماره 95 صفحات 104-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghibi S A, Yahyazadeh R, Yazdani Cherati J. Knowledge, Attitude Referred to Health Centers on Salt Intake. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (95) :99-104
نقیبی سید ابوالحسن، یحیی زاده رقیه، یزدانی چراتی جمشید. بررسی آگاهی، نگرش مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی درباره مصرف نمک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (95) :99-104

سابقه و هدف: مصرف زیاد نمک با ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی و کلیوی و عوارض دیگر مرتبط است با توجه به اهمیت نقش آگاهی و نگرش در مصرف نمک لذا هدف مطالعه بررسی آگاهی، نگرش مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی شهر ساری درباره مصرف نمک می‌باشد. مواد و روش ها: روش مطالعه از نوع مقطعی- توصیفی،تحلیلی می‌باشد حجم نمونه 416 نفر مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ساری بوده که با استفاده از روش نمونه‌گیری دو مرحله‌ای تصادفی در 5 مرکز بهداشتی نمونه‌ها انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه بوده که توسط پرسشگر آموزش دیده اطلاعات جمع‌آوری شد در نهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 16 و آزمون‌های آماری مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد میانگین نمره آگاهی 67/53 درصد، نگرش 69/37 درصد و عملکرد 4/47 درصد بوده است. میانگین میزان نمک مصرفی خانوار 8/12 گرم بوده است در این بررسی بین میزان آگاهی با سن و جنس ارتباط معنی‌دار آماری مشاهده نشده است (05/0p>). بین نگرش با تأهل رابطه آماری معنی‌دار مشاهده شده است (01/0p=). اما بین نگرش با جنس رابطه معنی‌دار آماری مشاهده نشد. استنتاج: با توجه به بالا بودن مصرف نمک و همچنین آگاهی و نگرش و عملکرد نامناسب در نمونه‌های پژوهش، لزوم آموزش بهداشت و اصلاح الگوی مصرف نمک باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: نمک، آگاهی، نگرش
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی