دوره 30، شماره 191 - ( آذر 1399 )                   جلد 30 شماره 191 صفحات 165-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gohari H, Rahmani R, Rahmani Bilandi R. Effect of Evening Primrose on Cervical Ripening: A Systematic Review Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (191) :155-165
گوهری هانیه، رحمانی رسول، رحمانی بیلندی رقیه. اثر گل مغربی بر آمادگی سرویکس: یک مطالعه مروری سیستماتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (191) :155-165

سابقه و هدف: آمادگی سرویکس، به جهت مشکلات طبی در حرفه مامایی و زنان، مهم و مورد بحث است. گل مغربی یکی از گیاهان دارویی است که جهت آماده‌سازی و نرم شدن سرویکس قبل از مداخلات مامایی به کار می‌رود. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر گل مغربی بر آمادگی سرویکس، انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری سیستماتیک، جست و جو در پایگاه های علمی Scopus، PubMed،Library Cochrane ،Embase ، Magiran,SID،Web of Science  و موتور جست و جوی Google scholar تا می 2020 انجام گرفت. معیار ورود به مطالعه شامل مطالعات کارآزمایی بالینی و نیمه تجربی در مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی بود. برای جستجو در پایگاه‌های ذکرشده از کلیدواژه‌های فارسی و انگلیسی شامل ،"نمره بیشاپ"، "دهانه رحم"، "سرویکس"، "گل مغربی" و ترکیبات آن‌ها استفاده شد. جهت ارزیابی کیفیت مقالات واردشده به مطالعه از مقیاس جداد استفاده شد.
یافتهها: از مجموع 283 مقاله دریافت شده، درنهایت ۱۰ مطالعه مداخله‌ای شامل کارآزمایی بالینی و نیمه‌تجربی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند بررسی شدند، از این ۱۰ مطالعه، ۳ مطالعه بر روی زنان کاندید مداخلات ژنیکولوژیک انجام‌شده بود و هر 3 مطالعه به اثرات مثبت گل‌مغربی بر آمادگی سرویکس اشاره‌کرده بودند. باقی مطالعات بر روی زنان باردار انجام‌گرفته بود، در رابطه با تاثیر گل مغربی و عوارض آن در بارداری شواهد کافی یافت نشد.
استنتاج: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده شواهد قابل‌اطمینانی مبنی بر تأثیر مثبت گل مغربی بر آمادگی سرویکس وجود ندارد، بنابراین پیشنهاد می‌شود، مطالعات بیشتری در این زمینه، پیش از به‌کارگیری گل مغربی در بالین، انجام شود.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامائی