دوره 31، شماره 196 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 31 شماره 196 صفحات 148-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili Sadrabad M, Taheri R, Saremi M S, Ebrahimi S, Sohanian S. Frequency and Severity of Periodontitis in the Patients with Psoriasis. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (196) :143-148
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15437-fa.html
جلیلی صدرآباد مریم، طاهری رامین، صارمی مهلا سادات، ابراهیمی سینا، سوهانیان شبنم. بررسی فراوانی و شدت پریودنتیت در بیماران مبتلا به پسوریازیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (196) :143-148

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15437-fa.html


چکیده:   (1260 مشاهده)
 سابقه و هدف: پسوریازیس یک ژنودرماتوز التهابی مزمن و پریودنتیت یک بیماری التهابی بافت محافظتکننده دندان میباشد. با توجه بهشیوع رو به افزایش پسوریازیس و پریودنتیت و اشاره برخی مطالعات به ارتباط بین پسوریازیس و پریودنتیت، در این مطالعه فراوانی و شدت پریودنتیت در بیماران مبتلا به پسوریازیس مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه، 40 بیمار مبتلا به پسوریازیس شرکت کردند، بعد از تعیین ایندکس شدت پسوریازیس در آن‌ها و معاینه‌ دهان و دندان، اطلاعات در فرم مربوطه ثبت گردید. لقی دندان‌ها، تعداد دندان‌های از دست داده، بررسی خون ریزی حین پروبینگ و از دست رفتن چسبندگی کلینیکی و میزان آن با پروب اندازهگیری و ثبت شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش‌های پارامتریک و ناپارامتریک شامل آزمون تی، مجذور کای و ضریب همبستگی انجام وسطح معنی‌داری در همه آزمون‌ها 5 درصد در نظر گرفته شد.
یافتهها: میزان شیوع کلی بیماری پریودنتال در آنها 80 درصد تعیین شد که دندان لق شده 10 درصد، دندان از دست رفته 5/47 درصد، خونریزی از لثه 60 درصد و تحلیل لثه 5/62 درصد موارد را شامل می‌شدند. وجود بیماری پریودنتال با مدت و شدت ابتلا به پسوریازیس رابطه معنیدار داشت (بهترتیب 032/0=P و 001/0>P). رابطه شدت بیماری پریودنتال با مدت و شدت ابتلا به پسوریازیس معنیدار بود (بهترتیب 048/0=P و 023/0=P).
استنتاج: بر اساس یافتههای این پژوهش، بیماری پریودنتال در مبتلایان به پسوریازیس بسیار بالا بود و با شدت و مدت پسوریازیس رابطه دارد. از آنجا که پروسه التهابی در این دو بیماری نقش دارد و نیز وجود ارتباط بین آنها، معاینات دقیق دهان و دندان از نظر وجود بیماری پریودنتال در مبتلایان به پسوریازیس توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 375 kb]   (437 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb