دوره 31، شماره 196 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 31 شماره 196 صفحات 58-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alvandipour M, Hedayatizadeh-Omran A, Alizadeh-Navaei R, Ghaheri A. Prognostic Value of C - reactive Protein and Procalcitonin Levels in Predicting Anastomotic Leakage after Colorectal Resection in Mazandaran Province. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (196) :52-58
الوندی پور مینا، هدایتی زاده عمران اکبر، علیزاده نوایی رضا، قاهری عباس. بررسی ارزش پروگنوستیک بیومارکر ها ی C‌RP و پروکلسیتونین در پیش بینی نشت از محل آناستوموز بیماران با رزکشن کولورکتال در استان مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (196) :52-58

سابقه و هدف: رزکسیون کولورکتال برای بیماریهای مختلفی به کار می رود و نشت از محل آناستوموز یکی از عوارض آن است. اخیراً نتایج پیشگوییکننده مارکر C Reactive Protein (CRP) و پروکلسیتونین در نشت آناستوموزها مشاهده شده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ارزش پروگنوستیک مارکر CRP و پروکلسیتونین جهت پیشبینی وقوع نشت از محل آناستوموز در بیماران تحت جراحی الکتیو کولورکتال در استان مازندران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه طولی است که بر روی 72 نفر از بیمارانی که تحت آناستوموز رودهای قرار گرفتند در محدوده زمانی مهر 1395 تا اسفند 1396 در مرکز آموزشی درمانی بیمارستان امام خمینی ساری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. میزانWhite Blood Cells  (WBCCRP و پروکلسیتونین خون وریدی و میزان دمای بدن افراد مورد مطالعه پس از عمل جراحی در روزهای سوم و پنجم اندازهگیری شد.
یافتهها: در این مطالعه در 2 نفر از بیماران (8/2 درصد) نشت در محل آناستوموز مشاهده شد و پروکلسیتونین (000/0= PCRP روز سوم (000/0= P CRP روزپنجم (000/0= P) و WBC روز پنجم (041/0= P) و درجه حرارت بدن در روز سوم (014/0= P) و درجه حرارت بدن در روز پنجم (004/0= P) پس از عمل جراحی با بروز نشت آناستوموز ارتباط معنیداری داشتند.
استنتاج: بر اساس نتایج حاصل ازاین پژوهش پروکلسیتونین، CRP، WBCو درجه حرارت بدن با بروز نشت آناستوموز ارتباط معنیداری دارد. بنابراین میتوان در روزهای سوم و پنجم پس از جراحی، بیماران را با اندکسهای فوق پیگیری نمود و بروز عوارض را پیشبینی کرد.

واژه‌های کلیدی: آناستوموز، نشت، جراحی گوارش، CRP
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جراحی عمومی