دوره 31، شماره 196 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 31 شماره 196 صفحات 135-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezapour M, Zarghami M, Sheikhmoonesi F. Psychological Experience and Needs of Front-line Nurses during COVID-19 Outbreak in Iran: A Qualitative Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (196) :125-135
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15691-fa.html
رضاپور مریم، ضرغامی مهران، شیخ مونسی فاطمه. تبیین تجارب و نیازهای روانشناختی پرستاران در خط مقدم درمان بیماران مبتلا به کووید-19، یک مطالعه کیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (196) :125-135

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15691-fa.html


چکیده:   (1619 مشاهده)
 سابقه و هدف: با شروع سال 2020، بیماری کووید-19 با سرعت در اکثر نقاط دنیا انتشار یافت. به علت سرعت بالای گسترش بیماری و میزان بالای ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن، کادر درمانی استرس زیادی را تجربه کردند. هدف از انجام این مطالعه، تبیین تجربۀ روانی و نیازهای روانشناختی پرستارانی است که در خط مقدم درمان بیماران مبتلا به کووید-19 کار می کنند.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی بود که در اردیبهشت و خرداد سال 1399 در شهر ساری انجام شد. نمونه پژوهش شامل 9 پرستار بود که به روش نمونه در دسترس وارد مطالعه شده بودند. جمع آوری داده ها با انجام مصاحبۀ عمیق و نیمه ساختاریافته توسط یک روانپزشک انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA-2020 کد گذاری و تحلیل شدند.
یافتهها: براساس تحلیل دادهها، سه درونمایه اصلی استخراج شد و هر درونمایه از طبقاتی و هر طبقه از کدهایی شکل گرفت، سه درونمایه اصلی شامل این موارد بود: تجارب هیجانی، انتظارات از مقام مافوق، نیاز به مداخلات روانشناختی.
استنتاج: بر اساس یافتههای حاصل از این مطالعه، پرستاران احساسات مختلفی مانند رضایت، خشم و نگرانی از ابتلای خود یا بستگانشان به بیماری را ذکر نمودند. نیاز به حمایت روانی و مالی و قدردانی و همدلی از سوی مسئولین، فراهم کردن امنیت محل کار و فراهم کردن مداخلات روانشناختی حضوری از نیازهای پرستاران بوده است.
متن کامل [PDF 209 kb]   (1246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb