دوره 31، شماره 195 - ( فروردین 1400 )                   جلد 31 شماره 195 صفحات 117-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babamahmoodi F, Najafi N, Davoudi A, Ahangarkani F, Majidi H, Delavarian L. Zero Case of COVID-19: Where? When? And Who? Pneumonia Consistent with COVID-19 in Iran before the First Confirmed Case of the Disease in the World: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (195) :112-117
بابامحمودی فرهنگ، نجفی نرگس، داودی علیرضا، آهنگرکانی فاطمه، مجیدی هادی، دلاوریان لیلا. بیمار صفر COVID-19: کجا؟ چه زمانی؟ و چه کسی؟ پنومونی مطابق با COVID-19 در ایران پیش از زمان گزارش اولین مورد بیماری در دنیا؛ گزارش مورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (195) :112-117

شناسایی و تعیین منشا اولین مورد انسانی بیماری COVID-19 که موجب شکلگیری اپیدمی در دنیا شده است، به پیشگیری و کنترل اپیدمی های بعدی کمک میکند. اولین مورد تایید شده بیماری COVID-19 در دسامبر 2019 در چین گزارش شده است. این مقاله گزارش سه مورد پنومونی مطابق با COVID-19 است که از نوامبر تا دسامبر 2019، قبل از زمان گزارش اولین مورد بیماری تایید شده بیماری در دنیا، در بیمارستان رازی در قائمشهر، استان مازندران، ایران بستری شده و تحت درمان قرار گرفتند. الگوی درگیری رادیولوژی در هر سه بیمار کاملاً با بیماری COVID-19 مطابقت داشت. دو بیمار علیرغم درمانهای حمایتی تنفسی و استفاده از کورتیکواستروئید سیستمیک، به دلیل نارسایی پیش رونده تنفسی حاد فوت کردند و بیمار دیگر بهبود یافت. بررسی این سه مورد این اصل را خاطر نشان می سازد که در موارد برخورد با بیماران عفونی با علائم غیر معمول، بایستی بروز بیماری های نوپدید و باز پدید را در نظر داشت.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عفوني