دوره 30، شماره 193 - ( بهمن 1399 )                   جلد 30 شماره 193 صفحات 124-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Angoorani P, Hasani-Ranjbar S, Soroush A, Siadat S D, Ejtahed H, Sharifi F, et al . The Role of Intestinal Microbiota in Cognitive Disorders. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :113-124
انگورانی پونه، حسنی رنجیر شیرین، سروش احمدرضا، سیادت سید داور، اجتهد هانیه السادات، شریفی فرشاد، و همکاران.. نقش میکروبیوتای روده در اختلالات شناختی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :113-124

اختلالات شناختی یکی از معضلات مهم در بحث سلامت عمومی سالمندان در سراسر دنیا به شمار می‌آید. نقص در ذخیره سازی و یادآوری اطلاعات جدید، اختلال در حافظه کوتاه مدت و سایر مشکلات شناختی از علائم معمول اختلالات شناختی است که متاسفانه تاکنون درمان قطعی مشخصی برای آن یافت نشده است. مطالعات اخیر نشان دهنده ارتباط بین میکروبیوتای روده و بسیاری از اختلالات شناختی از طریق مسیری با عنوان محور میکروبیوتا- روده- مغز است. تصور می‌شود که از این مسیر میکروبیوتای روده قادر است بر رفتار، عملکرد مغز و اعمال شناختی در دوران پیری اثرگذار باشد. در این مطالعه مروری به بررسی مکانیسم‌های اثر زمینه‌ای ارتباط دهنده میکروبیوتای روده و اختلالات شناختی و اثرات مداخله با پروبیوتیک‌ها بر عملکرد شناختی پرداخته شده است.
متن کامل [PDF 245 kb]   (1919 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ویژه نامه میکروبیوتا