دوره 31، شماره 199 - ( مرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 199 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vaziri F, Nabi Meybodi M, Vatandoust A. Effects of Dentifrice Containing 2% Atorvastatin and Oral Ascorbic Acid in Treatment of Chronic Periodontitis. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (199) :1-11
وزیری فرزانه، نبی میبدی محسن، وطن دوست امیرحسین. اثرات استفاده از خمیر دندان آتروستاتین 2 درصد همراه با آسکوربیک اسید خوراکی در درمان پریودنتیت مزمن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (199) :1-11

سابقه و هدف: آسکوربیک اسید یکی از مهم‌ترین مواد آنتی‌اکسیدان می‌باشد که کمبود آن ریسک فاکتوری برای بیماری‌های پریودنتال است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر استفاده از خمیر دندان آتروستاتین 2 درصد همراه با آسکوربیک اسید برای بهبود پارامترهای کلینیکی پریودنتال، در بیماران پریودنتیت مزمن انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی، بر روی 72 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن متوسط و شدید مراجعه کننده به بخش پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی یزد صورت گرفت. بیماران به‌صورت تصادفی به 4 گروه 18 نفری تقسیم شدند. گروه 1) گروه کنترل که بعد از SRP تنها خمیر دندان حاوی فلوراید 0/2 درصد مصرف کردند. گروه 2) پس از SRP، خمیر دندان حاوی فلوراید2/0 درصد+ آتروستاتین 2 درصد مصرف کردند.گروه 3) بعد از SRP، خمیر دندان حاوی فلوراید 2/0 درصد همراه با قرص جویدنی آسکوربیک اسید با دوز 250 میلیگرم مصرف کردند. گروه 4) پس از SRP خمیر دندان حاوی فلوراید2/0 درصد+ آتروستاتین 2 درصد و قرص جویدنی آسکوربیک اسید با دوز 250 میلیگرم مصرف کردند. پارامترهای پریودنتالی PD، CAL، BOP و MGI در ابتدا و پس از یک‌ماه بعد از درمان اندازهگیری شد. داده‌ها توسط نرمافـزار SPSS17 و آزمون‌های آماری Chi-square، ANOVA و Tukey تحلیل شد.
یافتهها: بعد از یک ماه کاهش پارامترهای CAL (0001/0=P) و MGI (029/0=P) معنی‌داری بود. در گروه 2 و 4 کاهش CAL نسبت به گروه کنترل به‌‌طور معنی‌داری بیشتر بوده(0001/0=P) و در مقایسه گروههای مورد باهم تفاوت گروه 3 و 4 معنادار بود(0001/0=P). در گروه3 کاهش MGI نسبت به گروه کنترل بیشتر و از لحاظ آماری معنی‌داری بود (05/0>P).
استنتاج: درمان SRP همراه با خمیر دندان آتروستاتین 2 درصد و آسکوربیک اسید در بهبود پارامترهای پریودنتال موثرتر از SRP به تنهایی میباشد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 5N20171015036782IRCT
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی