چکیده: (1874 مشاهده)
عدم پاسخدهی یا پاسخدهی ضعیف به واکسنها به عنوان چالش برانگیزترین مسئله در تولید واکسن محسوب میشود، و چندین مطالعه برای یافتن دلایل بالقوه آن صورت گرفته است. از آنجا که میکروبیوم روده نقشی اساسی در تنظیم و توسعه سیستم ایمنی دارد، بهنظر میرسد ترکیب و تنوع میکروبیوتا در افراد مختلف و از سوی دیگر برهم خوردن تعادل جمعیت میکروبی روده (Dysbiosis)، میتواند به عنوان اثرگذارترین فاکتورها بر روی واکنشهای سیستم ایمنی بدن در پاسخ به واکسنهای مختلف درنظر گرفته شود. در این مطالعه مروری، مطالعات مربوط به روابط بین میکروبیوم روده و پاسخ ایمنی به واکسنها بررسی شده است.
تاکنون مشخص شده است که فراوانی نسبی بالاتر فایلومهای Actinobacteria و Firmicutes میتواند پاسخ ایمنی موثرتری را نسبت به واکسنها القاء نماید. درمقابل، فراوانی نسبی بالاتر Proteobacteria و Bacteroidetes در پاسخهای ایمنی ضعیف به واکسنها، گزارش شده است. با توجه به تعامل قوی مابین توسعه سیستم ایمنی بدن و ترکیب میکروبیوتا در طول زندگی، تعیین زمان دقیق آزمایش و استفاده از دقیقترین متدها در مطالعات، از جمله تعیین توالی کل ژنوم و تعیین توالی نسل بعد (Next generation sequencing)، از اهمیت ویژهای برخوردار است. با این حال، تفسیر نتایج این نوع مطالعات، به تفاوتها در طراحی مطالعه مانند انتخاب معیارهای ورود وخروج داوطلبان به مطالعه، زمان نمونهگیری براساس زمان واکسیناسیون و متدهایی که برای بررسی در هر مطالعه بکار گرفته میشوند، بستگی دارد.
این ملاحظات میتوانند به نتایجی قابل اتکاءتر و درکی بهتر از تقابل بین میکروبیوتا و پاسخ ایمنی به واکسنها منجر شود، که به نوبه خود به بهبود کارایی واکسنها منتهی خواهد شد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ویژه نامه میکروبیوتا