دوره 31، شماره 201 - ( مهر 1400 )                   جلد 31 شماره 201 صفحات 133-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ganjipour A, Rafiei M H, Nasiri E. Experiences of Patients Recovered from COVID-19: A Qualitative Phenomenological Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (201) :122-133
گنجی پور علیرضا، رفیعی محمد حسین، نصیری ابراهیم. بررسی تجارب بیماران بهبودیافته کووید19: مطالعه کیفی فنومنولوژی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (201) :122-133

سابقه و هدف: امروزه بیماری ناشناخته کووید19 به عنوان یک بیماری پاندمیک، آمار ابتلا و مرگ و میر بالایی را به خود اختصاص میدهد. تجارب بهبودیافتگان آن میتواند جهت شناساندن هرچه بیشتر این ویروس و بیماری مفید باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تبیین تجارب بیماران بهبود یافته کووید 19 انجام شده است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و به شیوه فنومنولوژی (پدیدارشناسی) بوده و روش نمونهگیری نیز مبتنی بر هدف میباشد. انتخاب نمونه در سال 1399 و از بهبود یافتگان کووید19 تحت مراقبت در مرکز نقاهتگاه یاوران مهدی(عج) استان قم صورت گرفت. جهت جمعآوری اطلاعات از روش مصاحبه با سوالات نیمه ساختار یافته و عمیق استفاده شد. نمونهگیری تا رسیدن به اشباع اطلاعات ادامه یافته و با 17شرکتکننده پایان یافت. تحلیل اطلاعات با روش 7 مرحلهای کلایزی (Colaizzi) انجام گردید و جهت کدبندی یافتهها نیز از نرمافزار MAXQDA نسخه 2018استفاده شد.
یافتهها: تجزیه و تحلیل دادهها، منجر به شناسایی304کد اولیه و 48 زیر مفهوم شد که در 4 مفهوم اصلی تصور از کرونا، علل ابتلا، علائم بیماری و نگرانیهای بیماران، تنظیم شد.
استنتاج: مفاهیم اصلی تصور و اندیشیدن به کرونا، علل و راههای ابتلا، علائم و نشانهها و نگرانیهای در ارتباط با بیماری کووید 19 اساسی بوده و تدوین برنامهای آگاهیدهنده و پیشگیرانه به روش علمی مناسب در این چهار بُعد و توسط مراکز رسمی و آکادمیک توصیه میشود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: عفوني