دوره 31، شماره 201 - ( مهر 1400 )                   جلد 31 شماره 201 صفحات 27-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tarhriz V, Yari Khosroushahi A, Ebrahimi Ghasor L, Elyasifar B, Dilmaghani A. Effect of Essential Oils of Zingiber officinale, Cinnamomum verum, Trachyspermum ammi, Cuminum cyminum, and Carum carvi on Bacteria Inducing Clonal Dysbiosis In Vitro. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (201) :16-27
طرح ریز وحیده، یاری خسروشاهی احمد، ابراهیمی قصور لیلا، الیاسی فر بابک، دیلمقانی آزیتا. تاثیر اسانس های گیاه زنجبیل، دارچین، زنیان و زیره بر برخی از باکتری های ایجاد کننده دیس بیوزیس روده در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (201) :16-27

سابقه و هدف: امروزه مصرف نادرست آنتیبیوتیکها با بهم زدن تعادل میکروبی بدن، زمینه ساز بروز بیماریهای جدید شده اند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان زنجبیل، دارچین، زنیان، زیره سبز و زیره سیاه ‏بر روی برخی باکتریهای ایجادکننده دیسبیوزیس جهت تعدیل فلور میکروبی روده در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روشها: اسانس گیاهان دارویی از طریق تقطیر به روش بخار غیرمستقیم تهیه و میکروبها از مرکز کلکسیون (IROST) خریداری شدند. بعد از آماده شدن محیط کشتها، چاهکگذاری انجام شد و بعد از 24 ساعت هاله عدم رشد اندازهگیری شد. جهت تعیین حداقل غلظت ممانعتکنندگی(MIC) و حداقل غلظتکشندگی مخمرها و باکتریهای بیماریزا، به ترتیب از روش ماکرودیلوشن و میکرودیلوشن استفاده شد. نتایج حاصل، طبق استانداردهای CLSI تفسیر شد.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که اسانس دارچین بیشترین اثر مهاری را بر روی همه باکتریهای بیماریزا داشته است. اسانس زنیان نیز بجز شیگلا فلکسنری روی سایر باکتریهای بیماریزا اثر مهاری متوسطی داشت. اسانس زیره سبز و زیره سیاه، مشابه عمل کرده و اسانس زنجبیل هیچ اثری روی هیچکدام از باکتریهای بیماریزا نشان نداد.
استنتاج: با توجه به نتایج بهدست آمده اسانس زنیان با بیشترین اثر مهاری روی باکتریهای بیماریزا بسیار خوب عمل کرده است. اسانس دارچین نیز اثرمهاری بسیار خوبی بروی باکتریهای بیماریزا و عدم بازدارندگی روی برخی باکتریهای مفید نشان داد، لذا این گیاهان میتوانند با تعدیل فعالیت باکتریهای بیماریزای موثر در دیسبیوزیس، برای ساخت داروی موثر، امیدوارکننده باشند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گیاهان دارویی