Shahriary A, Hoseini-Tavassol Z, Soroush A, Ejtahed H, Larijani B. Comparing the Effects of Live and Pasteurized Akkermansia muciniphila on Management of Obesity and Diabetes. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :71-83
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16078-fa.html
شهریاری عارفه، حسینی توسل زهرا، سروش احمدرضا، اجتهد هانیه السادات، لاریجانی باقر. مقایسه ی اثر Akkermansia muciniphila زنده و پاستوریزه
در کنترل چاقی و دیابت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :71-83
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16078-fa.html
چکیده: (2396 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت و چاقی از جمله مهمترین بیماریهای متابولیک است که همواره نگرانیهایی را در سطح جهانی به همراه دارد. امروزه نقش کلیدی تنوع و ترکیب میکروبیوتای روده در بروز و کنترل بیماریهای متابولیک از طریق تنظیم متابولیسم و پاسخهای ایمنی میزبان، به اثبات رسیده است. در مطالعات پیشین ارتباط میان باکتری Akkermansia muciniphila، باکتری موجود در میکروبیوتای روده با چاقی و دیابت مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده اند که این باکتری تجزیهکننده موسین از طریق کاهش نفوذپذیری دیواره روده و پیشگیری از بروز اندوتوکسمی متابولیک و التهاب، همچنین تعدیل متابولیسم انرژی و چربی، در پیشگیری از چاقی و دیابت موثر است. شواهد جدید نشان دادهاند علاوه بر باکتری زنده Akkermansia muciniphila، فرم پاستوریزه آن نیز قابلیت کنترل بیماری را دارد. با توجه به دشواریهای زندهمانی و کشت این باکتری غیرهوازی و در راستای کمک به استفادهی بهینه از باکتری Akkermansia muciniphila در درمانهای بالینی بیماریهای متابولیک، این مطالعه مروری با هدف مقایسه اثر Akkermansia muciniphila زنده و پاستوریزه به بررسی اثرات این باکتری به عنوان پروبیوتیک نسل جدید در کنترل بیماریهای چاقی و دیابت پرداخته است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ویژه نامه میکروبیوتا