دوره 31، شماره 202 - ( آبان 1400 )                   جلد 31 شماره 202 صفحات 87-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Birami M, Nasiri E, Fallah Mohammadi G, Ghaffari S, Rahman Hosseini S M. Comparing Diagnostic Accuracy of Common MRI Protocols and Arthroscopic Findings in Knee Joint Injuries. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (202) :80-87
بایرامی مسلم، نصیری ابراهیم، فلاح محمدی غلامرضا، غفاری سلمان، رحمان حسینی سیدمرتضی. بررسی دقت تشخیصی پروتوکل‌های رایج تصویربرداری تشدید مغناطیسی در آسیبهای مفصل زانو با یافته‌های آرتروسکوپی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (202) :80-87

سابقه و هدف: آرتروسکوپی تشخیصی یک روش تهاجمی و گران قیمت است که برای تشخیص پارگی منیسک زانو استفاده می‌شود. هدف از این مطالعه مقایسه یافتههای تصویربرداری تشدید مغناطیسی(MRI) در اختلالات داخلی زانو در مقایسه با آرتروسکوپی است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی با رویکرد تشخیصی، در مجموع 59 بیمار بین ماه دی سال 1398 تا شهریور 1399  با معیار ورود سن حداقل18 و حداکثر 60 سال و کاندید جراحی آرتروسکوپی در مراکز درمانی استان مازندران مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این پژوهش دقت، حساسیت و ویژگی گزارش MRI با استفاده از یافته‌های آرتروسکوپی بعنوان استاندارد طلایی محاسبه شد. دادهها با استفاده نرمافزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: در این مطالعه 59 بیمار در محدوده سنی 18 تا 60 سال (8/2 ± 33/2 سال) از سه مرکز درمانی استان مازندران مورد بررسی قرار گرفتند. از این تعداد 84/7 درصد مرد و 15/3 درصد زن بودند. حساسیت، ویژگی و دقت MRI در مراجعه به آرتروسکوپی برای پارگی رباط صلیبی قدامی به ترتیب 97/7 ، 93/7و 96/7 درصد و برای پارگی منیسک داخلی به ترتیب 93/2، 87/2، 88 درصد بود و برای پارگی منیسک خارجی به ترتیب 44/4، 79/1، 71/2 درصد گزارش شد.
استنتاج: استفاده از MRI برای تشخیص آسیب دیدگیهای رباط صلیبی قدامی زانو روشی بسیار موثر و قابل اطمینان است که میتواند جایگزین مناسبی برای آرتروسکوپی تشخیصی باشد. تصویربرداری MRI برای تشخیص آسیبدیدگیهای بخش خلفی منیسک لترال زانو دارای حساسیت و دقت متوسطی است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: رادیولوژی