دوره 31، شماره 198 - ( تیر 1400 )                   جلد 31 شماره 198 صفحات 27-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani L, Darbemamieh M, Zokaee Khosroshahi M. Comparative Study of Anti-Cancer Properties of Hydroalcoholic Extract of Different Cultivars of Apricot Kernels on Breast Cancer Cells (MCF7) and Human Umbilical Vein Endothelial Cells. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (198) :13-27
سلطانی لیلا، درب امامیه مریم، ذکایی خسروشاهی محمدرضا. بررسی مقایسه ای خواص ضد سرطانی عصاره هیدروالکلی ارقام مختلف هسته زردآلو بر سلول‌های سرطان پستان(MCF7) و سلول‌های اندوتلیال داخل رگ‌های بند ناف انسانی (HUVEC). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (198) :13-27

سابقه و هدف: نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در سراسر جهان به دلیل مقاومت به شیمیدرمانی و اثرات جانبی آن در حال افزایش است. محصولات طبیعی بسیاری در گیاهان شناسایی‌شده که بهطور طبیعی اثرات ضد سرطانی دارند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد تکثیری و آپاپتوزی عصاره هیدروالکلی ارقام مختلف هسته زردآلو (جهانگیری، پالمیا، جعفری و N585) در غلظتهای مختلف بر سلول‌های سرطان پستان (MCF-7) و سلول‌های اندوتلیال داخل رگ‌های بند ناف انسانی (HUVEC) به‌عنوان سلول سالم در دو زمان 24 و 72 ساعت پس از تیمار بود.
مواد و روشها: برای این مطالعه تجربی، میوه چهار رقم متفاوت زردآلو از باغ میوه مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمانشاه جمعآوری شدند. غلظتهای مختلف عصاره هیدروالکلی هستههای زردآلو (25، 100، 400 و 1200 میکروگرم در میلیلیتر) مورد استفاده قرار گرفتند. گروه شاهد هیچ مکملی دریافت نکرده بود. میزان سمیت سلولی غلظتهای مختلف با کمک آزمون MTT، تعیین شد و برای بررسی میزان آپاپتوز از رنگآمیزی آکریدین نارنجی- اتیدیوم بروماید استفاده شد. دادهها با آزمون ANOVA در نرم‌افزار SPSS آنالیز شدند. از آزمون دانکن برای بررسی معنیداری دادهها استفاده شد. اختلافات معنیدار در سطح 5 درصد بررسی شد.
یافتهها: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، پس از گذشت 24 و 72 ساعت بیش ترین کاهش تکثیر سلول‌های سرطانی و سالم مربوط به حداکثر غلظت رقم N585 بود که در مقایسه با سایر گروه‌های تیماری این اثر معنیدار بود (05/0< P).
استنتاج: به نظر میرسد که هسته ارقام مختلف زردآلو در مهار تکثیر سلول‌های سرطانی و سالم متفاوت عمل میکنند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گیاهان دارویی