دوره 31، شماره 200 - ( شهریور 1400 )                   جلد 31 شماره 200 صفحات 166-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaei L, Aghaei N. Ocular Manifestation in a Rare Case of Mucopolysaccharidosis VI. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (200) :161-166
رضایی لیلا، آقایی ناصر. گزارش تظاهرات چشمی در بیمار مبتلا به موکوپلی ساکاریدوز 6. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (200) :161-166

موکوپلی ساکاریدوز تیپ 6 یک بیماری ارثی اتوزوم مغلوب است که به علت نقص آنزیم آریل سولفاتاز سبب رسوب گلیکوزآمینوگلیکان در بافتهای مختلف میشود و میتواند علائم سیستمیک و چشمی مختلفی ایجاد کند. با توجه به نادر بودن این بیماری بر آن شدیم تظاهرات چشمی این بیماری را معرفی کنیم.
بیمار دختر بچه 5 ساله به علت کاهش بینایی به بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه ارجاع داده شده بود، در
معاینه درگیریهای سیستمیک و چشمی متعدد داشت، نتایج آزمایشگاهی نقص آنزیم آریل سولفاتاز را نشان داد، در نهایت با توجه به علائم بالینی و نتایج آزمایشگاهی با تشخیص موکوپلی ساکاریدوز تیپ 6 تحت درمان با ناگلازیم (Naglazyme) قرار گرفت. براساس نتایج این گزارش مورد، شناخت کامل علائم چشمی در این بیماران و توجه به علایم سیستمیک بیماران چشمی می تواند به برنامه ریزی مناسب برای تشخیص و درمان بیماری و بهبود کیفیت زندگی در این افراد کمک کند.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: چشم