دوره 31، شماره 198 - ( تیر 1400 )                   جلد 31 شماره 198 صفحات 39-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaei Hotkani M, Inanloorahatloo K, MonazzamEsmaeilpoor3 M R, Abbasi Garmaroudi A, Khadem M. Investigating the Effects of Exposure to Continuous White Noise on SLC26A4 Gene Expression Levels in Male Rat Cochlea. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (198) :28-39
میرزایی حتکنی مریم، اینانلو راحتلو کلثوم، منظم اسماعیل پور محمدرضا، عباسی گرمارودی امیر، خادم منیره. بررسی اثرات ناشی از قرار گرفتن در معرض صدای سفید یکنواخت بر میزان بیان ژن SLC26A4 در حلزون گوش موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (198) :28-39

سابقه و هدف: آسیب غیرقابل برگشت در گوش داخلی به NIHL شناخته می‌شود. مواجهه با صدای بیش از حد، می‌تواند بیان ژن‌های ملکول‌های درگیر در پیشرفت NIHL را تحت تاثیر قرار دهد. ژن SLC26A4 یا همان PDS، مسئول ایجاد ناشنوایی سندرومیک و غیرسندرومیک است و بر روی جایگاه DFNB قرار دارد. هدف این مطالعه، بررسی میزان بیان ژن مورد نظر در اثر تماس با صدای سفید یکنواخت است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 10 سر رت نر ویستار سالم به گروه مواجهه (6n=) و گروه کنترل (4n=) تقسیم شدند. گروه‌ مواجهه در اتاقک‌های صوتی بازآوا در تماس با صدای سفید یکنواخت dB5±110 days, SPL=6hr/day, 8 قرار گرفتند. نمونهگیری از حلزون گوش یک ساعت )5(n= و یک هفته )5(n= پس از قطع مواجهه انجام شد و سپس استخراج RNA، سنتز cDNA و آنالیز Real-Time PCR صورت گرفتند. علاوه بر این آنالیزهای هیستولوژیک نیز انجام شد. نتایج با آزمون آماری One-Way ANOVA (فاصله اطمینان 95درصد) بررسی شدند.
یافتهها: در هر دو نقطه زمانی یک ساعت و یک هفته بعد از مواجهه، بیان ژن SLC26A4 به‌طور معناداری کاهش یافت (P-value به ترتیب 0005/0 و 0003/0). Fold change در مقایسه با گروه نرمال (=1) به ترتیب 0733/0 و 00712/0 محاسبه شد. تصاویر هیستولوژیک آسیب‌های جدی به حلزون گوش را نشان دادند.
استنتاج: انتظار میرود در صورت مداومت مواجهه با صدای عمدی و متعاقبا  کاهش بیان SLC26A4 در حلزون گوش در قطع تماس‌های طولانی‌تر و عدم بازگشت آن به سطح پایه خود، منجر به بروز ناشنوایی حسی-عصبی شود.
واژه‌های کلیدی: سر و صدا، بیان ژن، ژن SLC26A4، حلزون گوش، NIHL
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای