دوره 31، شماره 198 - ( تیر 1400 )                   جلد 31 شماره 198 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamir-nasta T, Kakebaraei S, Pazhouhi M, Jalili C. Investigating the Erα and Cyclin D1 Gene Expression Levels, Changes in SOD, NO, and MDA Levels, and Histopathology of Mice Testicular Tissue Treated with AFG1. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (198) :1-12
ضمیر نستا تورج، کاکه برایی سیران، پژوهی مونا، جلیلی سیروس. بررسی بیان ژن های Erα، Cyclin D1، تغییرات SOD، NO، MDA و ارزیابی هیستوپاتولوژیک بافت بیضه موش سوری در مواجهه با AFG1. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (198) :1-12

سابقه و هدف: مطالعات پیشین اثرات سوء آفلاتوکسین (AFB1) B1 را بر روی بافت بیضه و روند اسپرماتوژنز نشان دادهاند. این مطالعه، با هدف بررسی تغییرات مربوط به بیان Cyclin D1، گیرنده استروژنی ERα و سطح نیتریک اکساید (NO) به همراه سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و مالون دی آلدهید (MDA) در بافت بیضه متعاقب مواجهه با AFG1، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 24 سر موش سفید کوچک آزمایشگاهی در چهار گروه کنترل و آزمایش
(
6 سر در هر گروه) تقسیمبندی شدند. گروه کنترل سالین، گروههای آزمایشی AFG1 را به مدت 7، 15 و 28 روز داخل صفاقی دریافت کردند. تغییرات هیستوپاتولوژیک ناشی از این سم به همراه میزان بیان  Cyclin D1و Erα، همچنین سطح NO، SOD و MDA در بافت بیضه اندازهگیری گردید.
یافتهها: AFG1 بیان Cyclin D1 را در بافت بیضه به شکل وابسته به زمان افزایش، و بیان ERα در بافت بیضه را کاهش (05/0 P<) داد. AFG1 به شکل وابسته به زمان سطح SOD را در بافت بیضه کاهش، سطح MDA و NO را افزایش و همچنین آتروفی لولههای اسپرمساز و ادم بین سلولی وسیع در بافت بیضه گروههای آزمایشی نسبت به گروه کنترل میشود.
استنتاج: AFG1 با آتروفی لولههای اسپرم ساز در بافت بیضه، همچنین با کاهش بیان گیرندههای ERα و افزایش بیان Cyclin D1 به همراه کاهش سطح سوپراکسید دیسموتاز (SOD) در بافت بیضه و افزایش سطح مالون دی آلدهید (MDA) و نیتریک اکساید (NO) تشدید آسیبها را منجر شده که این عوامل میتواند سبب اختلال در روند اسپرماتوژنز گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی