دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 122-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Iranzadasl M, Taghavi Shirazi M, Bioos S, Eghbalian F. A Comparative Study of Urticaria and Angioedema Symptoms, Etiology and Diagnosis Based on Persian and Conventional Medicine. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :111-122
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16408-fa.html
ایرانزاداصل مریم، تقوی شیرازی مریم، بیوس سودابه، اقبالیان فاطمه. بررسی تطبیقی علائم، علل و تشخیص کهیر و آنژیوادم در دیدگاه طب ایرانی و طب رایج. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :111-122

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16408-fa.html


چکیده:   (1009 مشاهده)
سابقه و هدف: کهیر یکی از شایع‌ترین بیماری‌های التهابی پوستی است که به ویژه در موارد مزمن، کیفیت زندگی بیماران را متاثر می‌کند. در طب ایرانی به نظر می‌رسد بیماری‌های شری و ماشری متناظر با کهیر و آنژیوادم باشند. این مطالعه با مروری بر تشابهات علائم و سبب شناسی این بیماری‌ها در دو مکتب طبی قصد دارد تا چشم انداز تشخیصی گسترده‌تری از آن پیشنهاد نماید و مسیر محققان را دراین زمینه هموار کند.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری نقلی، مطالب مرتبط با کلیدواژه‌هایی مانند کهیر، آنژیوادم، شری و ماشری از منابع طب ایرانی و پایگاه‌های علمی پزشکی استخراج و سپس مفاهیم پس از مقایسه به صورت جداول و دسته بندی شده ارائه شدند.
یافتهها: در طب رایج علائم کهیر و آنژیوادم از جمله خارش ناگهانی شبانه و عوامل ایجادکننده حرارت با بیماری‌های شری و ماشری در طب ایرانی تشابهات زیادی دارند. در فرآیند بروز این ضایعات، آبشار فاکتورهای التهابی، اتساع و افزایش نفوذپذیری عروق خونی می‌تواند با حرکت ناگهانی بخارات ناشی از گرم شدن خون به سمت منافذ تنگ شده پوست بر اساس نظر حکمای این طب قابل مقایسه و تطبیق باشد.
استنتاج: کهیر و آنژیوادم تشابهات زیادی در نشانگان و سبب‌شناسی در دو دیدگاه طبی دارند. پرداختن به چگونگی هضم غذا و عملکرد اعضای اصلی بدن در تولید و جریان خون سالم براساس آموزه‌های طب ایرانی می‌تواند در تشخیص و ارائه برنامه درمانی برای این فرآیندهای التهابی در تلفیق با دانش طب رایج، مسیر فراگیرتری پیشنهاد دهد.
 
واژه‌های کلیدی: کهیر، آنژیوادم، شری، ماشری، طب ایرانی
متن کامل [PDF 721 kb]   (700 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb