Hamzehgardeshi Z, Kiani Z, Habibi F, Yazdani F. Strategies for Iranian Women Empowerment in Reducing Gender Inequality Using Focus Group Discussion. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (217) :135-142
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16482-fa.html
حمزه گردشی زینب، کیانی زهرا، حبیبی فرنگیس، یزدانی فرشته. راهکارهای توانمندسازی زنان ایرانی در کاهش نابرابری جنسیتی با استفاده از بحث گروهی متمرکز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (217) :135-142
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16482-fa.html
چکیده: (1836 مشاهده)
سابقه و هدف: نظر به این که وجود نابرابری جنسیتی در جامعه میتواند موجب هدررفتن نیروی انسانی، کاهش نقش زنان در مشارکت اجتماعی، تحت تاثیر قرار دادن سلامت جسمی و روانی زنان، خشونت در خانواده و به طور کلی تاخیر در توسعه یک کشور گردد، نیاز است تا راهکارهای کاهش نابرابری جنسیتی شناخته و اجرا شود. لذا این مطالعه با هدف تبیین راهکارهای کاهش نابرابری جنسیتی انجام شده است.
مواد و روشها: این پژوهش کیفی به شیوه بحث گروهی متمرکز در 3 گروه و با مشارکت 22 نفر (دو گروه 7 نفره و یک گروه 8 نفره) شامل اساتید گروه بهداشت باروری (6 نفر)، روانشناس(2 نفر)، جامعه شناس (2 نفر)، کارشناس شاغل در حوزه مامایی (3 نفر) و دانشجویان مقطع دکترا یا ارشد که حداقل سابقه کار 5 سال در حوزه مامایی داشتند (6 نفر) و فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی (3 نفر) در سال 1400 در دو شهر تهران و ساری در مورد راهکارهای توانمندسازی زنان در کاهش نابرابری جنسیتی در بستر جامعه ایران انجام شد. نمونهگیری به شیوه هدفمند و با حداکثر تنوع (از نظرسن، تحصیلات، وضعیت اقتصادی، وضعیت تاهل) تا زمان اشباع دادهها انجام شد. آنالیز با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی انجام شد.
یافتهها: راهکارهای کاهش نابرابری جنسیتی در 4 تم اصلی شامل کاهش نابرابریها در حوزه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی طبقهبندی شد.
استنتاج: جهت توانمندسازی زنان و کاهش نابرابری جنسیتی می توان به نابرابری جنسیتی از حوزه ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نگریست و از طریق این عوامل در جهت کاهش آن اقدام کرد.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
مامائی