دوره 31، شماره 200 - ( شهریور 1400 )                   جلد 31 شماره 200 صفحات 148-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mortezazadeh F, Naghavi-Konjin Z, Gholami-Borujeni F. Identification and Risk Assessment of Coronavirus Transmission through Hospital Waste Management System Using Preliminary Hazard Analysis. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (200) :138-148
مرتضی زاده فاطمه، نقوی کنجین زهرا، غلامی بروجنی فتح الله. شناسایی و ارزیابی ریسک خطر انتقال کروناویروس‌ از طریق سیستم مدیریت پسماند بیمارستانی با استفاده از روش تحلیل مقدماتی خطر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (200) :138-148

سابقه و هدف: تحلیل مقدماتی خطر، یکی از روش‌های شناسایی حیطه‌های مهم به لحاظ ایمنی می‌باشد که یک ارزیابی مقدماتی از خطرات فراهم نموده و کنترل‌های مورد نیاز خطر و اقدامات پیگیری آن‌ها را تعیین می‌کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت پسماند و ارزیابی نیمه کیفی ریسک انتقال کروناویروس از طریق سیستم مدیریت پسماند بیمارستان امام خمینی (ره) ساری با استفاده از روش تحلیل مقدماتی خطر و ارائه راهکارهای مناسب می‌باشد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری در سال 1399 انجام شد. روش تحلیل مقدماتی خطر به منظور شناسایی خطر و ارزیابی ریسک انتقال کروناویروس در مراحل مختلف مدیریت پسماند بیمارستان مورد مطالعه، به کار گرفته شد.
یافتهها: درصد پسماندهای عفونی، دارویی و شیمیایی، تیز و برنده و عادی به ترتیب 98/09، 1/2، 0/69و 0 درصد بوده است. در این میان پلاستیک و مواد آلی بیشترین درصد پسماند را تشکیل دادند. در این مطالعه، 35 مورد حالت بالقوه خطر انتقال کروناویروس‌ها با استفاده از روش تحلیل مقدماتی خطر شناسایی شد. بیشترین تعداد ریسک‌های شناسایی شده در فرایند مدیریت پسماند، به ترتیب مربوط به مراحل جمع‌آوری (12 ریسک)، تولید، نگهداری و تفکیک در مبدا (11 ریسک) و ذخیره‌سازی و نگهداری موقت (6 ریسک) ارزیابی شد.
استنتاج: نتایج ارزیابی ریسک نشان داد، کاهش خطر انتقال کروناویروس از طریق سیستم مدیریت پسماند بیمارستان، نیازمند ارائه آموزش‌های لازم و آگاهی بخشی به کادر بهداشتی و درمانی، خصوصا پرسنل خدماتی بیمارستان جهت کاهش خطر انتقال کروناویروس می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست