دوره 32، شماره 207 - ( فروردین 1401 )                   جلد 32 شماره 207 صفحات 124-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pirmoradi S. Analysis of Gene Expression, Signaling Pathways, and Interaction Networks of Some Effective Genes in Patients with Asthma in Microarray Studies Using R Software. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (207) :109-124
پیرمرادی سعید. آنالیز بررسی بیان ژن و مسیرهای سیگنالینگ و شبکه های برهمکنش برخی ژن های موثر در بیماران آسم در مطالعات حاصل از مایکروارای با کمک نرم افزار R. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (207) :109-124

سابقه و هدف: آسم یک بیماری رایج التهابی مزمن مجاری هوایی است و در اثر ترکیبی از تعاملات پیچیده محیطی و ژنتیکی ایجاد می‌شود که درک ناقصی از آن‌ها داریم. این عوامل شدت بیماری آسم و نیز نحوه پاسخ آن به درمان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. بیان متفاوت ژن در بیماران مبتلا به آسم در مقابل گروه شاهد در چندین مطالعه گزارش شده است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر در صدد شناسایی لیست مشترکی از ژنهای متفاوت بیان شده (DEG) با استفاده از روشهای بیوانفورماتیکی بود. سه مطالعه از دادههای مایکروارای (microarray)،که معیارهای ورود به سیستم تعریف شده دارند، شناسایی شد. این مطالعات در مجموع 268 نمونه را شامل میشدند که در آنها، 167 فرد بیمار و 101 فرد دیگر سالم بودند. این مطالعات تجزیه و تحلیل شدند و سپس یک متاآنالیز بر روی آنها انجام شد.
یافتهها: با شناسایی ژنهای مشترک در مطالعات مختلف که دچار کاهش و یا افزایش بیان معنادار شده بودند، از آنها در بررسی مسیرهای بیولوژیکی و مولکولی و سلولی استفاده شد که درکل، مشخص شد این مجموعه از ژنها میتوانند در آسم و برخی مسیرهای موثر در فرایند عملکردی این بیماری نقش داشته باشند.
استنتاج: براساس یافتههای مطالعه حاضر، میتوان با بررسی اهداف اثرگذاری و آنالیز عملکردی ژنهای جدید موثر در بیماری آسم و محصولات پروتیینی آنها و همچنین بررسی نقش درمسیرهای برهمکنشی بیماری آسم، راهکارهای درمانی مناسبی برای مهار عوارض و آسیبهای بیماری آسم ارائه کرد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ریه