دوره 31، شماره 201 - ( مهر 1400 )                   جلد 31 شماره 201 صفحات 38-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dadgar K, Shadan L, Moazeni M, Biparva P, Yazdani Charati J, Ebrahimi Z et al . In vitro Analysis of Antifungal Effects of Acrylic Resin Modified by Zinc Oxide Nanoparticles on Candida albicans. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (201) :28-38
دادگر کوثر، شادان لیلا، موذنی مریم، بی‌پروا پوریا، یزدانی چراتی جمشید، ابراهیمی زهرا و همکاران.. بررسی آزمایشگاهی اثرات ضد قارچی آکریل رزینی اصلاح شده با نانوذرات اکسید روی بر کاندیدا آلبیکنس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (201) :28-38

سابقه و هدف: پروتزهای متحرک ساخته ‌شده از پلی‌متیل‌متاکریلات مستعد دنچر استوماتیت وابسته به کاندیدا هستند و کاندیدا آلبیکنس به عنوان عامل اولیه آن در نظر گرفته می ‌شود. این مطالعه با هدف بررسی آزمایشگاهی اثر ضد قارچی آکریل رزینی اصلاح شده با نانوذرات اکسید روی، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ۷۲ دیسک با ابعاد ۱۰×۴ میلی متر از جنس پلی‌متیل‌متاکریلات (Iran، Marlic، Acropars) به سه گروه ۲۴ تایی تقسیم شدند. غلظت نانوذرات اکسید روی (ZnO NPs) در گروه‌‌های مورد مطالعه، 1 (گروه A )، 0/5 (گروه B) و 0 (گروه C، کنترل) میلی‌‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نمونه‌ها در محیط آزمایشگاه با استفاده از سویه‌های کاندیدا آلبیکنس (ATCC 10231) مطابق با سند توصیه شده استاندارد بالینی و آزمایشگاهی M27-A3 و M27-S4 ارزیابی شدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون‌های ANOVA یک طرفه و Scheffe's post-test در نرم‌افزار SPSS 24 انجام شد.
یافتهها: میانگین شمارش کلنیهای قارچی در گروه‌های مطالعه حاضر متفاوت بود. مقدار کلنی‌های قارچی در گروه B کمتر از گروه C و در گروه A کمتر از گروه B بود. این تفاوت بین گروه‌‌ها از نظر آماری معنیدار بود (0/05> p )
استنتاج: با در نظر گرفتن محدودیت های مطالعه‌ی حاضر، نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید روی دارای فعالیت ضد قارچی هستند که این فعالیت با افزایش غلظت نانوذرات، افزایش می ‌یابد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی