دوره 22، شماره 96 - ( دی 1391 )                   جلد 22 شماره 96 صفحات 87-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoudi I, Salahian A, Veisy F. Fear of Positive Evaluation and Social Anxiety. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (96) :79-87
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1699-fa.html
داودی ایران، صلاحیان افشین، ویسی فاطمه. اضطراب اجتماعی و ترس از ارزیابی مثبت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (96) :79-87

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1699-fa.html


چکیده:   (11682 مشاهده)
سابقه و هدف: مدل‌های شناختی بر نقش ترس از ارزیابی منفی در اضطراب اجتماعی تأکید دارند. اخیراً ترس از ارزیابی مثبت، به‌عنوان یک مؤلفه شناختی دیگر در اضطراب اجتماعی مطرح گردیده است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه این سازه جدید و اضطراب اجتماعی با کنترل ترس از ارزیابی منفی بود. مواد و روش‌ها: نمونه های پژوهش 176 (88 دختر و 88 پسر) دانشجوی کارشناسی دانشگاه شهید چمران می باشند که با روش نمونه‌گیری تصادفی چند مرحله‌ای انتخاب و پرسشنامه‌های اضطراب اجتماعی و ترس از ارزیابی مثبت را تکمیل کردند. یافته‌ها: نتایج حاکی از همبستگی بین ترس از ارزیابی مثبت با "اضطراب اجتماعی" و مؤلفه "خودپنداشت اجتماعی" ناشی از آن است، اما همبستگی آن با ترس از ارزیابی منفی و مؤلفه "علایم اضطراب" معنی‌دار نیست. نتایج سه رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که ترس از ارزیابی مثبت پس از کنترل ترس از ارزیابی منفی بخش معنی‌داری از واریانس "اضطراب اجتماعی" و "خودپنداشت اجتماعی" را تبیین می‌نماید اما نقش آن در پیش‌بینی "علایم اضطراب" معنی‌دار نیست. تمایز دو سازه در تحلیل عوامل اکتشافی نیز با بارگذاری ماده‌های ترس از ارزیابی مثبت و ترس از ارزیابی منفی روی دو عامل جداگانه آشکار شد. استنتاج: به نظر می‌رسد که ترس از ارزیابی مثبت در اضطراب اجتماعی نقشی مستقل از ترس از ارزیابی منفی ایفاء می‌کند و این دو سازه احتمالاً با انواع متفاوتی از علایم اضطرابی مرتبط هستند.کاربرد یافته‌ها در مدل پردازی و درمان اضطراب اجتماعی مورد بحث قرار گرفته است.
متن کامل [PDF 230 kb]   (5387 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb