دوره 22، شماره 96 - ( دی 1391 )                   جلد 22 شماره 96 صفحات 129-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahcheraghi F, Nobari S, Vahdani P, Majdian J, Aslani M M. Type A Botulism in Members of a Family Following the Consumption of Locally Made Cheese. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (96) :124-129
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1701-fa.html
شاهچراغی فرشته، نوبری سامان، وحدانی پرویز، مجدیان جلال، اصلانی محمد مهدی. وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (96) :124-129

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1701-fa.html


چکیده:   (12153 مشاهده)
بوتولیسم بیماری مهلکی است که از طریق توکسین بوتولینوم تولید شده توسط باکتری بی هوازی، گرم مثبت و اسپوردار کلستریدیوم بوتولینوم که به وفور در طبیعت یافت می‌شود، ایجاد می‌گردد. در این مقاله، بوتولیسم غذایی ایجاد شده در 2 نفر از اعضای یک خانواده به علت مصرف پنیر محلی شرح داده شده است. بیماران با علایم مشابه ضعف عضلانی شدید، پتوز و اختلال در بلع به مرکز درمانی مراجعه نمودند. تشخیص اولیه میاستنی گراویس بود اما پس از درمان دارویی صورت گرفته، هیچ گونه بهبودی در بیماران مشاهده نشد. در نهایت پنیر محلی مصرفی توسط بیماران، به بخش میکروب شناسی انستیتو پاستور ایران ارسال و بیماران به بیمارستان لقمان در تهران جهت معاینات دقیق‌تر اعزام شدند. تشخیص توکسین بوتولیسم به روش تزریق به موش و با مجاور سازی با آنتی‌توکسین‌های اختصاصی تیپ های A، B و E انجام شد. پس از انجام آزمایشات اختصاصی توکسین بوتولینوم تیپ A در نمونه پنیر محلی شناسایی گردید و علت بروز بیماری در خانواده مذکور، بیماری بوتولیسم ناشی از مصرف پنیر کیسه‌ای آلوده به توکسین A کلستریدیوم بوتولینوم تشخیص داده شد. پس از درمان با آنتی‌توکسین، بیماران به طور کامل بهبود یافتند.
متن کامل [PDF 175 kb]   (3374 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عفوني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb