Shahcheraghi F, Nobari S, Vahdani P, Majdian J, Aslani M M. Type A Botulism in Members of a Family Following the Consumption of Locally Made Cheese. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (96) :124-129
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1701-fa.html
شاهچراغی فرشته، نوبری سامان، وحدانی پرویز، مجدیان جلال، اصلانی محمد مهدی. وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (96) :124-129
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1701-fa.html
چکیده: (12153 مشاهده)
بوتولیسم بیماری مهلکی است که از طریق توکسین بوتولینوم تولید شده توسط باکتری بی هوازی، گرم مثبت و اسپوردار کلستریدیوم بوتولینوم که به وفور در طبیعت یافت میشود، ایجاد میگردد. در این مقاله، بوتولیسم غذایی ایجاد شده در 2 نفر از اعضای یک خانواده به علت مصرف پنیر محلی شرح داده شده است. بیماران با علایم مشابه ضعف عضلانی شدید، پتوز و اختلال در بلع به مرکز درمانی مراجعه نمودند. تشخیص اولیه میاستنی گراویس بود اما پس از درمان دارویی صورت گرفته، هیچ گونه بهبودی در بیماران مشاهده نشد. در نهایت پنیر محلی مصرفی توسط بیماران، به بخش میکروب شناسی انستیتو پاستور ایران ارسال و بیماران به بیمارستان لقمان در تهران جهت معاینات دقیقتر اعزام شدند. تشخیص توکسین بوتولیسم به روش تزریق به موش و با مجاور سازی با آنتیتوکسینهای اختصاصی تیپ های A، B و E انجام شد. پس از انجام آزمایشات اختصاصی توکسین بوتولینوم تیپ A در نمونه پنیر محلی شناسایی گردید و علت بروز بیماری در خانواده مذکور، بیماری بوتولیسم ناشی از مصرف پنیر کیسهای آلوده به توکسین A کلستریدیوم بوتولینوم تشخیص داده شد. پس از درمان با آنتیتوکسین، بیماران به طور کامل بهبود یافتند.
نوع مطالعه:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
عفوني