دوره 32، شماره 208 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 32 شماره 208 صفحات 112-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehabadi N, Nasirian Z, Mokhtarpour H, Bamdadian T, Ramezani A, Mousavi S J et al . Evaluating the Distance between Parotid Papilla and Occlusal Plane in Dentate Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (208) :102-112
صالح آبادی نگاره، نصیریان زهره، مختارپور هادی، بامدادیان تهمینه، رمضانی عاطفه، موسوی سید جابر و همکاران.. بررسی فاصله پاپیلای پاروتید تا پلن اکلوزال در مراجعین با دندان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (208) :102-112

سابقه و هدف: تعیین پلن اکلوزال یکی از مهمترین مراحل کلینیکی در درمان پروتزی بیماران است. لندمارک داخل دهانی پاروتید پاپیلا به عنوان فاکتور کمکی در تعیین پلن اکلوزال استفاده میشود. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان دقیق فاصله پاروتید پاپیلا تا پلن اکلوزال به عنوان معیار کمکی جهت تعیین پلن اکلوزال بود.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، حجم نمونه شامل 148 نفر (74 مرد) 18 تا 50 ساله از مراجعهکنندگان به دانشکده دندانزشکی ساری در سال 1398 بود. فاصله عمودی پاروتید پاپیلا تا پلن اکلوزال، در حالت حداکثر تماس کاسپی، توسط پروب در هر دو طرف راست و چپ اندازهگیری و ثبت شد. دادهها با آزمون correlation و mann-whitney آنالیز شد.
یافتهها: میانگین فاصله(میلیمتر) بین پاپیلای پاروتید و صفحه اکلوزال در هر دو سمت راست(R) و چپ(L): در مردان 6/47 R= و 6/70 =L، در زنان 5/84 =R و 6/31=L و به طور کلی6/16=R و 6/51=L بود. این فاصله در مردان در هر دو طرف بالاتر است P در سمت راست و چپ، 0/009 و 0/044). بین فاصله ذکر شده در دو طرف تفاوت معنیداری وجود دارد و سمت چپ بیشتر است (0/03=P-). بین سن و این فاصله رابطه معنیداری وجود نداشت (P- در سمت راست و چپ، 0/083و 0/065).
استنتاج: میزان فاصله پاپیلای پاروتید تا صفحه اکلوزال در دو طرف در مردان بهطور قابل توجهی بیشتر از زنان است. همچنین این فاصله در سمت چپ بهطور قابل توجهی بیشتر از سمت راست است. بین سن و فاصله ذکر شده رابطه معنیداری مشاهده نشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی