دوره 32، شماره 207 - ( فروردین 1401 )                   جلد 32 شماره 207 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajabzadeh A, Rahbarizadeh F, Hamidieh A A. Effect of Anti-CD3/CD28 Dynabeads and Allogeneic PBMCs on Expansion of Anti-MUC1 Chimeric Receptor T Cells. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (207) :1-12
رجب زاده علیرضا، رهبری زاده فاطمه، حمیدیه امیر علی. بررسی اثر anti-CD3/CD28 Dynabeads و allogeneic PBMCs بر میزان تکثیر سلول های T حاوی گیرنده کایمریک علیه MUC1. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (207) :1-12

سابقه و هدف: در سالهای اخیر ایمونوتراپی با استفاده از سلولهای T مهندسی شده دارای گیرنده کایمریک
(CAR T cells)، به عنوان درمانی نوین و امیدبخش برای برخی بیماریها بویژه سرطان مورد توجه قرار گرفته است. فرایند تولید سلول CAR T یک فرآیند چند مرحلهای، پیچیده، زمانبر و هزینهبر میباشد. یکی از مراحل مهم در تولید سلول CAR T تکثیر این سلولها به میزان مناسب برای تزریق میباشد. از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی روشهای تکثیر سلولهای CAR T انسانی در شرایط برونتنی (ex vivo) بود.

مواد و روشها: در این مطالعه پس از تهیه سلولهای مهندسی شده CAR T اختصاصی علیه آنتیژن توموری MUC1، این سلولها با استفاده از rIL-2، anti-CD3/C28 Dynadeads و allogeneic PBMC (روش تکثیر سریع: REP) در مدت 14 روز تکثیر شده و با یکدیگر مقایسه شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد استفاده از آنتیبادیهای anti-CD3/CD28 در نسبتهای موثر 1:1 و 1:3 (بید:سلول) به همراه (IU100) rIL-2 منجر به افزایش 27/5 برابری در تعداد سلولها شد، ولی استفاده از rIL-2 به تنهایی و یاallogeneic PBMC نهایتا منجر به افزایش (به‌ترتیب) حدود 4/5 و 9 برابری شدند.
استنتاج: استفاده از anti-CD3/CD28 به همراه rIL-2 میتواند هر سه سیگنال مورد نیاز برای فعالسازی و تکثیر سلولهای T را فراهم آورد، که میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای تکثیر پرهزینه و نیازمند تجیهزات گران سلولهای CAR T برای مطالعات حیوانی و انسانی باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي