Salehabadi N, Pournasiri N, Bamdadian T, Dadgar K, Mokhtarpour H, Khalilian A et al . Parallelism of the Occlusal Plane with the Ala-tragus Line in Various Posterior References in Dentate Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :102-110
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17213-fa.html
صالح آبادی نگاره، پور نصیری نوید، بامدادیان تهمینه، دادگر کوثر، مختارپور هادی، خلیلیان علیرضا و همکاران.. بررسی توازی پلن اکلوزال با خط آلاتراگوس در مرجع های خلفی مختلف در بیماران با دندان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۴۰۰; ۳۱ (۲۰۴) :۱۰۲-۱۱۰
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۱۷۲۱۳-fa.html
چکیده: (۲۳۰۴ مشاهده)
سابقه و هدف: پلن اکلوزال در بیماران بی دندان از دست می رود و باید بازسازی شود. رایجترین روش بازسازی پلن اکلوزال موازی ساختن آن با خط آلاتراگوس میباشد. درباره مرجع خلفی آلاتراگوس اختلاف نظر وجود دارد و هدف از این مطالعه تعیین بهترین رفرنس خلفی خط آلاتراگوس (از میان رفرنسهای فوقانی، میانی و تحتانی) برای بازسازی پلن اکلوزال می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 150 بیمار(75 مرد و 75 زن) بادندان با رابطه فکی Class I شرکت کردند. بیماران در فاصله 1/5 متری از دوربین، بهطوری که سر آن ها در حالتNHP و بصورت قرینه نسبت به خط عمودی مقابلشان بود، قرار گرفتند و fox-plane را در تماس با دندان های سانترال و مولر اول ماگزیلا قرار دادند و تصویربرداری از سمت راست صورت آن ها انجام شد. زوایای مورد نیاز در کامپیوتر با استفاده از نرم افزار 2020 AutoCADاندازه گیری شد.
یافتهها: متوسط سن نمونه ها 1/69±23/05 سال و متوسط زاویه پلن اکلوزال با EEP،8/75 درجه بدست آمد که بیشترین نزدیکی را به متوسط زاویه OT1-AT3با 8/85 درجه داشت، همچنین این یافته در بین زنان و مردان هم تکرار شد. زاویه OT1-AT3بالاترین درصد نزدیکی به پلن اکلوزال را در بین کل بیماران دارا بود(61/33درصد). همچنین این مقادیر به تفکیک زن و مرد نیز به ترتیب در زنان و مردان 53/34 و 69/33 درصد برای زاویه OT1-AT بود.
استنتاج: در خط آلاتراگوس، نقطه تحتانی بهترین مرجع برای بازسازی پلن اکلوزال در حین ساخت دست دندان کامل برای بیماران بی دندان، در هر دو جنس زن و مرد است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
پروتزهای دندانی