دوره 31، شماره 201 - ( مهر 1400 )                   جلد 31 شماره 201 صفحات 157-150 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehravaran S H, Ghazaeian M, Maleki I, Mousavi S A, Aliyali M, Sharifpour A, et al et al . Design and Implementation of COVID-19 Registry in Sari Imam Khomeini Hospital and Preliminary Results. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (201) :150-157
مهرآوران سید حسین، غزائیان مبین، ملکی ایرج، موسوی سید عباس، علیالی مسعود، شریف پور علی، و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران.. طراحی و استقرار ثبت نظام مند بیماران مبتلا به کووید-19 در بیمارستان امام ساری و نتایج اولیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (201) :150-157

سابقه و هدف: با توجه به نوظهور بودن کووید -19، ثبت نظاممند بیماری میتواند علاوه بر ایجاد بستر مناسب پژوهشی، سبب مشخص شدن جنبههای مختلف بیماری از علائم تا تشخیصهای آزمایشگاهی و اثربخشی درمان نیز شود. لذا این مطالعه با هدف طراحی و استقرار ثبت نظام مند بیماری کووید-19 و نتایج اولیه در بیمارستان امام ساری انجام شد.
مواد و روشها: در مرحله اول برای طراحی رجیستری، کمیته راهبردی متشکل از تخصصهای درگیر در بحث کووید تشکیل شد. متغیرهای تعیین شده توسط اعضای کمیته راهبردی رجیستری شامل یافتههای دموگرافیک، علائم حیاتی بیماران، سابقه بیماری زمینهای، یافتههای آزمایشگاهی، نتایج تستهای تشخیصی، فرمهای بیماری، عوارض، پیشآگهی بیماران و همچنین مداخلات درمانی صورت گرفته در زمان بستری و ترخیص بودند. سپس نرمافزاری جهت ثبت اطلاعات، در محیط وب با پایگاه داده SQL طراحی شد. جامعه مورد بررسی شامل تمامی بیماران مراجعهکننده به بیمارستان امام ساری در سال 1398 و 1399 با تشخیص بالینی یا مولکولی کووید-19 بودند.
یافتهها: از 1924 بیمار ثبت شده، 829 نفر (43/1درصد) زن بودند. میانگین سنی بیماران مورد بررسی 17/5±53/2 سال بود. میانگین سنی زنان و مردان مورد بررسی به ترتیب 16/8±53/9و 18/1±52/7 سال بود ( 0/142=P).
استنتاج: شیوع بسیار سریع و ناشناختگی بیماری سبب شد مدیریت مؤثر شیوع کووید-١٩ نیازمند دسترسی به اطلاعات درست، کامل، قابل اعتماد و به موقع باشد، که رجیستریها میتوانند در این زمینه کمککننده باشند.
واژه‌های کلیدی: رجیستری، کووید 19، مورتالیتی
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی