دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 132-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorbani P, Naghai Konjin Z, Etemadinezhad S, Yazdani-Charati J. Safety Assessment of a Pottery Factory Using Elmeri+ Index. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :123-132
قربانی پویان، نقوی کنجین زهرا، اعتمادی‌نژاد سیاوس، یزدانی چراتی جمشید. بررسی وضعیت ایمنی در کارخانه سفال‌سازی با استفاده از شاخص Elmeri+. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :123-132

سابقه و هدف: شاخصهای فعال ایمنی و بهداشت شغلی مبتنی بر بررسی توام محیط کار، شرایط کار و رفتار کارگران، می‌توانند اطلاعات لازم درباره دلایل بالقوه حوادث و سطح اثربخشی سیستم‌های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ارائه دهند. لذا مطالعه حاضر به بررسی وضعیت ایمنی در کارخانه سفال‌سازی با استفاده از شاخص +Elmeri پرداخت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1400 در یکی از کارخانجات تولید سفال در استان مازندارن انجام شد. عملکرد ایمنی و بهداشت شغلی کارخانه در 19 ایستگاه‌ کاری با استفاده از شاخص مبتنی بر مشاهده Elmeri+ در ۶ بُعد ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار اکسل با محاسبه نمره شاخص برای هر واحد (درصد)، میانگین ابعاد شاخص (درصد) و میانگین شاخص کل کارخانه (درصد) انجام شد.
یافتهها: میانگین نمره کلی شاخص Elmeri+ کارخانه تولید آجر سفال39/07 (درصد) برآورد شد. مقایسه نمره کل شاخص Elmeri+  ایستگاه‌های کاری نشان داد واحدهای بارگیری و سیمان‌کاری دارای کم‌ترین و اتاق نگهبانی و برق دارای بیشترین نمره بودند. از 6 بُعد مورد بررسی، 2 بُعد وضعیت بهداشت صنعتی و ارگونومی به ترتیب پایین‌ترین و بُعد رفتار ایمنی کارگران در ایستگاههای کاری مختلف، بالاترین نمره را دارا بودند.
استنتاج: یافتهها نشان می‌دهد که کارخانه مورد مطالعه از نظر وضعیت ایمنی و بهداشت شغلی در وضعیت نامطلوبی است و بیش‌ترین مشکلات ایمنی و بهداشت شغلی در ارتباط با بُعد بهداشت صنعتی، ارزیابی شد. لذا استقرار سیستم‌های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (HSE-MS، ISO45001) می‌تواند در پایش منظم مسائل ایمنی و بهداشت شغلی و اجرای راهکارهای کنترلی مناسب در قالب سیستمی نظام‌مند موثر واقع گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای