Mahmoudi S A, Khademlou M, Razavipour M, Alidoust S. Comparing the Effect of Mental Imagery and Real Exercises on Strength and Hypertrophy of Elbow Flexor Muscles. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (214) :191-196
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17544-fa.html
محمودی سید علی اکبر، خادملو محمد، رضوی پور مهران، علی دوست سمیه. مقایسه تأثیر تصویرسازی ذهنی و تمرینات واقعی بر قدرت و هایپرتروفی عضلات فلکسور آرنج. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (214) :191-196
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17544-fa.html
چکیده: (1642 مشاهده)
سابقه و هدف: ضایعات عضلانی همواره یکی از مشکلات جدی متعاقب حوادث و آسیبهای نخاعی بوده است. تصویرسازی حرکتی یک روش درمانی است که در آن بیمار یک حرکت را تداعی میکند تا اجرای آن را بهبود دهد. با توجه به مطالعات محدود در این زمینه، هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر تصویرسازی ذهنی بر افزایش قدرت و هایپرتروفی عضلات خمکننده آرنج است.
مواد و روشها: این مطالعه بر روی 20 فرد سالم، غیر ورزشکار و با میانگین سنی22 الی 25 سال صورت گرفت. قدرت عضلات فلکسور آرنج توسط دستگاه دینامومتر و اندازهگیری هایپرتروفی عضله بایسپس از متر نواری مخصوص استفاده شد. گروه تجربی تمرین قدرتی طراحی شده با دست برتر بر اساس این تحقیق را با استفاده از وزنههای آزاد و در همان لحظه این تمرین را بهصورت ذهنی با دست غیر برتر به مدت 12 هفته و هفتهای 3 روز انجام دادند. جهت مقایسه متغیر بین دست برتر و غیر برتر از آزمون ناپارامتری منویتنی و مقایسه میزان تغییرات حداکثر نیروی انقباضی عضلات از آزمون آماری ویلکوکسان استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد قدرت عضلات فلکسور آرنج و هایپرتروفی در دست برتر و غیر برتر افزایش یافته است.
استنتاج: نتایج نشان داد اگرچه تمرینات واقعی بیشتر از تمرینات ذهنی بر قدرت و هایپرتروفی عضلات فلکسور آرنج تأثیرگذار بوده است، اما تمرینات ذهنی نیز توانایی در حد تمرینات واقعی در تأثیرگذاری بر قدرت و هایپرتروفی عضلات داشته است.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
طب ورزشی