مفیدیان رضا، یزدانی چراتی جمشید، عزیز زاده سعادت پیام. بررسی علل خارج کردن دندان دائمی در بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهرستان ساری در سال ۱۳۹۹. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۴۰۱; ۳۲ (۲۱۰) :۱۲۵-۱۳۱
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۱۷۵۷۸-fa.html
چکیده: (۱۵۷۳ مشاهده)
سابقه و هدف: کشیدن دندانها به هر دلیلی، تاثیرات منفی در روح و روان انسان میگذارد. به علاوه اختلالاتی در جویدن غذا، شکل ظاهری و تکلم به وجود میآورد. این مطالعه با هدف بررسی علل خارج کردن دندان دائمی در بیماران مراجعهکننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهرستان ساری در سال 1399، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعهی توصیفی- مقطعی، 522 نفر از افرادی که دندان کشیده شده داشتند، به صورت در دسترس انتخاب شدند. معیار ورود به مطالعه افراد با دامنه سنی 18 تا 65 سال بود و برای مقایسه علل کشیدن دندان در زنان و مردان و سایر ویژگیها از آزمون کای دو استفاده شد. برای انجام بخش تحلیل از نرمافزار SPSS25 استفاده شد.
یافتهها: در افراد مورد بررسی،64/8 درصد به دلیل پوسیدگی، 15/7 درصد به دلیل مشکلات پریودنتال، 6/1 درصد به دلیل نیمه نهفتگی دندان، 5/4 درصد به دلیل آبسه پری اپیکال، 4/8 درصد بنا بر تقاضای بیمار، 1/3 درصد به دلیل ارتودنسی، 1 درصد به دلیل تروما و 1 درصد هم به سایر دلایل دندان های دائمی خود را خارج کرده بودند.
استنتاج: بیماریهای پریودنتال و پوسیدگی دندان از مهم ترین دلایل خارج کردن دندانهای دائمی در مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان ساری بودند.