Zibaei S, Bakhshani A, Bidmeshkipour A. Extraction and Purification of Lactoferrin from Camel Milk and Investigation of Its Amylase Activity. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (209) :175-179 URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17597-fa.html
زیبائی سعید، بخشانی انیس، بید مشکی پور علی. استخراج و تخلیص لاکتوفرین از شیر شتر و بررسی فعالیت آمیلازی آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (209) :175-179
سابقه و هدف:لاکتوفرین در ترشحات موکوسی، شیر و کلسترومیافت میشود و دارای فعالیتهای ضدمیکروبی، جذب آهن و افزایش پاسخهای ایمنی میباشد. لاکتوفرین قابلیت تجزیه نشاسته و ATP را داراست. هدف از این مطالعه، بررسی حفظ فعالیت آنزیمی لاکتوفرین شیرشتر پس از خالص سازی توسط کروماتوگرافیتبادل یونی بود. مواد و روشها:در این تحقیق آزمایشگاهی پس از گرفتن شیر شتر، چربی و کازئین حذف و لاکتوفرین توسط کروماتوگرافیتبادل یونی با استفاده از CM-Sephadex-C-50خالص گردید. مقادیر Km و Vmaxفعالیت آمیلازی لاکتوفرین، pH و دمای بهینه واکنش مشخص شد. بدین منظور از محلول 5/0 درصد نشاسته ذرت بهعنوان سوبسترا و از آزمایش فعالیت یدی برای تعیین مقادیر مصرف نشده استفاده شد. دمای بهینه فعالیت آمیلازی توسط کروماتوگرافی کاغذی تعیین شد. یافتهها:نتایج حاصل از بررسی، حضور لاکتوفرین رادر محدوده 73کیلودالتونوغلظت آن را بهطور متوسطµg/ml60 نشان داد. مقادیر Km و Vmaxبه ترتیب mg.ml-12وmg.ml-1.min-10/2 تعیین شد. همچنین لاکتوفرین فعالیت آمیلازی گسترده ای در محدوده pH های 4 تا 7 داشت و بیش ترین فعالیت را در بpH برابر 5 دارا بود. فعالیت آمیلازی لاکتوفرین در دمای C˚40 به حداکثر مقدار خود رسید. هضم آنزیمی سبب هیدرولیز نشاسته و تبدیل آن به قندهای مالتوز و گلوکزشد. استنتاج:بر اساس یافتههای مطالعه حاضر روش کروماتوگرافی تبادل یونی میتواند سبب جداسازی لاکتوفرین با خلوص بالا گردد. فعالیت آمیلازی بالای لاکتوفرین نشان داد که ساختار پروتئینی آن پس از عبور از ستون کروماتوگرافی حفظ شده است.