دوره 32، شماره 209 - ( خرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 209 صفحات 179-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zibaei S, Bakhshani A, Bidmeshkipour A. Extraction and Purification of Lactoferrin from Camel Milk and Investigation of Its Amylase Activity. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (209) :175-179
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17597-fa.html
زیبائی سعید، بخشانی انیس، بید مشکی پور علی. استخراج و تخلیص لاکتوفرین از شیر شتر و بررسی فعالیت آمیلازی آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (209) :175-179

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17597-fa.html


چکیده:   (1046 مشاهده)
 سابقه و هدف: لاکتوفرین در ترشحات موکوسی، شیر و کلستروم یافت میشود و دارای فعالیتهای ضدمیکروبی، جذب آهن و افزایش پاسخهای ایمنی میباشد. لاکتوفرین قابلیت تجزیه نشاسته و ATP را داراست. هدف از این مطالعه، بررسی حفظ فعالیت آنزیمی لاکتوفرین شیرشتر پس از خالص سازی توسط کروماتوگرافی تبادل یونی بود.
مواد و روشها: در این تحقیق آزمایشگاهی پس از گرفتن شیر شتر، چربی و کازئین حذف و لاکتوفرین توسط کروماتوگرافی تبادل یونی با استفاده از CM-Sephadex-C-50 خالص گردید. مقادیر Km و Vmax فعالیت آمیلازی لاکتوفرین، pH و دمای بهینه واکنش مشخص شد. بدین منظور از محلول 5/0 درصد نشاسته ذرت بهعنوان سوبسترا و از آزمایش فعالیت یدی برای تعیین مقادیر مصرف نشده استفاده شد. دمای بهینه فعالیت آمیلازی توسط کروماتوگرافی کاغذی تعیین شد.
یافتهها: نتایج حاصل از بررسی، حضور لاکتوفرین را در محدوده 73کیلودالتون و غلظت آن را بهطور متوسط  µg/ml60 نشان داد. مقادیر Km و Vmax به ترتیب mg.ml-12 وmg.ml-1.min-1  0/2 تعیین شد. همچنین لاکتوفرین فعالیت آمیلازی گسترده ای در محدوده pH های 4 تا 7 داشت و بیش ترین فعالیت را در بpH برابر 5 دارا بود. فعالیت آمیلازی لاکتوفرین در دمای C˚40 به حداکثر مقدار خود رسید. هضم آنزیمی سبب هیدرولیز نشاسته و تبدیل آن به قندهای مالتوز و گلوکز شد.
استنتاج: بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر روش کروماتوگرافی تبادل یونی میتواند سبب جداسازی لاکتوفرین با خلوص بالا گردد. فعالیت آمیلازی بالای لاکتوفرین نشان داد که ساختار پروتئینی آن پس از عبور از ستون کروماتوگرافی حفظ شده است.
 
متن کامل [PDF 484 kb]   (335 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb