سابقه و هدف: ۱ تا ۵ درصد مبتلایان به کووید-19 مربوط به کودکان بوده و مرگ و میر در آنان نادر است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت پذیرش و عوامل مرتبط با بیماری کووید-19 در کودکان برای شناخت بیشتر از این بیماری و کنترل آن انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، 594 نمونه به روش تصادفی سیستماتیک از 1847 کودک زیر 18 سال مراجعهکننده به اورژانس بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران، انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات از پرونده پزشکی بیماران و مصاحبه تلفنی با والدین براساس پرسشنامه پژوهشگر ساخته، جمعآوری گردید. از نرمافزار SPSS 21 و آمار توصیفی (میانگین، میانه، حداقل و حداکثر) و استنباطی (آزمون دقیق فیشر، اسپیرمن، کروسکال والیس و من ویتنی) استفاده شد.
یافتهها: میانگین سنی 71/7±69/4 ماه، 53 درصد پسر، تب (67 درصد) و سرفه (29 درصد) شایعترین علائم، و مرگ و میر 0/3 درصد بود. 9/3درصد بیماران سابقه بیماری زمینهای داشته که بیشترین آن تشنج (27/3 درصد) بود. 18/7 درصد سابقه تماس با افراد مشکوک داشتند. رایجترین روش تشخیصی براساس علائم بالینی (80 درصد) بود. 92/6 درصد بیماران بستری شدند، از این میان 13/5درصد در ICU بستری گردیدند. میانگین SpO2 96/6 درصد و 13/1 درصد بیماران نیازمند حمایت تنفسی بودند. میانگین ترس والدین از ابتلای فرزندشان به کووید-19، 5/1 گزارش شد.
استنتاج: بیماری عمدتاً در کودکان از نوع خفیف و متوسط گزارش شده است. همچنین شدت بیماری و میزان مرگ و میر ناشی از آن در کودکان دارای بیماری زمینهای بیشتر است. مهمترین علت تاخیر در مراجعه به مراکز درمانی، ترس والدین از ابتلای کودکشان به بیماری کووید-19 بیان شد.