دوره 32، شماره 215 - ( آذر 1401 )                   جلد 32 شماره 215 صفحات 61-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalili S, Mahdavian S F, Ahmadifard N, Valadan R, Shahabi Majd N, Ranjbaran H, et al . In Silico Design and Verification of LAMP-BDNF Chimeric Protein for Presentation of BDNF on the Surface of Exosomes for Drug Delivery Through Blood-Brain Barrier. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (215) :49-61
خلیلی سعید، مهدویان سیده فرزانه، احمدی فرد نیلوفر، ولدان رضا، شهابی مجد نقی، رنجبران حسین، و همکاران.. طراحی Silico in پروتئین کایمریک LAMP-BDNF و تأیید آن جهت بیان BDNF در سطح اگزوزوم ها.. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (215) :49-61

شکل بالغ فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF)،  به گیرنده فاکتورهای رشد BDNF / NT-3 (Trk-B)متصل می شود. این اتصال منجر به فعال شدن مسیر پیام رسانی Ras-MAPK می شود که در رشد و تکثیر سلول ها دخیل است. کمبود BDNF با بروز بیماری های مختلف و ظهور اثرات پیری مرتبط می باشد. در این مطالعه هدف ما طراحی پروتئین کایمریک LAMP-BDNF و ارزیابی آن برای هدف قرار دادن سلول های عصبی توسط روش های in silico است.. به همین منظور، با استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیک، ساختار پروتئین کایمریک BDNF / LAMP2 پیش بینی و کیفیت آن تأیید شد. سپس تعامل بین ساختارهای پروتئین BDNF / LAMP2 و Trk-B با استفاده از روش های داکینگ پروتئین-پروتئین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای مقایسه فعل و انفعالات بین این دو پروتئین با فعل و انفعلات Trk-B با آنتی بادی خاص آن از روش برهم نهی ساختار استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که پروتئین کایمریک BDNF / LAMP2 می تواند ساختار اصلی مولکول BDNF را حفظ کند و می تواند به Trk-B نیز اتصال یابد. فعل و انفعالات بین پروتئین های  BDNF / LAMP2 و Trk-B مشابه فعل و انفعالات بین Trk-B و آنتی بادی اختصاصی آن بود. با توجه به این نتایج ، پروتئین کایمریک BDNF / LAMP2b که بر سطح  اگزوزوم ها بیان می شود، قادر است سلول های عصبی را هدف قرار دهد و سبب انتقال بهتر دارو به بافت مغز شود.
واژه‌های کلیدی: اگزوزوم، bdnf، trk-b، LAMP2، دارو رسانی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی