دوره 22، شماره 97 - ( بهمن 1391 )                   جلد 22 شماره 97 صفحات 112-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ayatollahi Mousavi S A, Karami Robati A, Madani M, Hadizadeh S. Prevalence of Systemic fungal Infections in Kerman Teaching Hospitals. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (97) :105-112
ایت الهی موسوی سید امین، کرمی رباطی آزاده، مدنی محبوبه، هادی زاده ساناز. بررسی میزان شیوع عفونت های قارچی سیستمیک در سه بیمارستان آموزشی و درمانی کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (97) :105-112

سابقه و هدف: عفونت‌های قارچی سیستمیک، می‌تواند طیف وسیعی از اختلالات اندامی و احشایی را به همراه داشته باشند. در این مطالعه به بررسی میزان شیوع عفونت‌های قارچی سیستمیک در بیماران بستری در بیمارستان‌های آموزشی کرمان به مدت 6 ماه (از اوایل مهر تا اواخر اسفند ماه 1390) پرداخته شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی 104 نمونه مشکوک به عفونت قارچی سیستمیک از بیماران بستری صورت گرفت. از نمونه‌ها به طور هم‌زمان لام مستقیم و کشت جهت مشاهده عناصر قارچی صورت گرفت. نتایج حاصل از بررسی‌های اندوسکپی و رادیولوژی از دستگاه گوارش و بافت ریه نیز در شناسایی عامل قارچی مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌ها: 74 (1/71 درصد) بیمار بستری، دچار عفونت قارچی سیستمک بودند. 3 مورد (9/2 درصد) عفونت درماتوفیتی و 27 مورد (26 درصد) از نظر عدم مشاهده‌ی عناصر قارچی، منفی گزارش شد. نمونه خون با 49 مورد بیشترین نمونه درگیر در عفونت قارچی سیستمیک، شناخته شد. عوامل قارچی مسبب اصلی این نوع عفونت، جنس کاندیدا، ساپروفیت و زیگومیست‌ها گزارش شد. استنتاج: نتایج آماری حاصل از این مطالعه، نشان می‌دهد که همچنان در بین بیماران بستری و مستعد، عفونت‌های قارچی سیستمیک می‌تواند یکی از معضلات مهم در دوره درمان بیماران در بیمارستان‌ها، باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: قارچ شناسي