دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghiasi M, Mehdizadeh M, khatibshad L. Designing Nanofiber Multilayer Composite Scaffolds and Lyophilized Blood Growth Factors in the Process of Osteogenesis. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :1-12
قیاثی مهدیه، مهدیزاده محمد، خطیب شاد لیلا. طراحی داربست های ترکیبی چند لایه نانوفیبری و فاکتورهای رشد خونی لیوفیلیزه در فرآیند استئوژنز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :1-12

سابقه و هدف: مهندسی بافت و سلول درمانی به عنوان درمانهای امیدوارکننده، این امکان را جهت ترمیم ضایعات و نقایص استخوانی میتواند فراهم نماید. داربستهای ترکیبی، پلیمرهای سنتتیک و طبیعی میتوانند بستر مناسبی برای WJ-MSCs به سلولهای استخوانی را فراهم سازند. در این مطالعه تاثیر فاکتورهای رشد خونی لیوفیلیزه در پیشبرد فرآیند استءوژنز حاءز اهمیت می باشد.
مواد و روشها: ابتدا داربستهای نانولیفی PCL-Gel با روش الکتروریسی تهیه و همچنین برای تهیه غشا، از افراد داوطلب خون جمعآوری و فاکتورهای رشد آن استخراج و بر روی لایههای نانو فیبری لود گردید. سپس در فریزر C° 20 به مدت ۳ روز و در نهایت فریز داریر بهمدت 48 ساعت قرار گرفت و از لحاظ ساختاری با میکروسکوپ الکترونی بررسی و با اشعه گاما استریل گردیدند. در ادامه WJ-MSCs بر روی داربستها کشت داده شد. به منظور بررسی ماندگاری سلولها و بیان ژنهای ALP، RUNX2، COLX و COLI در داربست طراحی شده آزمونهای MTT و Real-Time PCR انجام پذیرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد ماندگاری و رشد و تکثیر WJ-MSCs و بیان ژنهای ویژه استخوانی در غلظت بیشتر ترکیب فاکتورهای رشد مشتق از خون/ داربست پلی کاپرولاکتون / ژلاتین به طور معنیداری بیشتر است (0/001P<).
استنتاج: افزایش غلظت فاکتورهای رشد خونی در داربست‌های طراحی شده، فرایند استئوژنز را تسهیل کرد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ارتوپدی،تروماتولوژی